Hrkalović: Policija ne ignoriše pretnje Mariniki Tepić 1Foto: Nova stranka

Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović demantovala je danas tvrdnje poslanika Demokratske stranke Balše Božovića da policija ništa ne preduzima povodom pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić.

Ona je podsetila da je policija pre nedelju dana uhapsila osumnjičenog koji je uputio pretnje Mariniki Tepić, a uhapšeno je više osoba zbog pretnji drugim opozicionim političarima.

Nijedno takvo krivično delo nije prošlo bez policijske istrage. Ministarstvo unutrašnjih poslova uvek reaguje, bilo da se preti političarima, novinarima ili drugim građanima, a tako će biti i u narednom periodu, navela je Hrkalović u pisanoj izjavi.

U brojnim slučajevima, dodala je, protiv osumnjičenih su podnošene krivične prijave, a u nekim situacijama je tužilaštvo procenilo da ne postoje elementi krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

Kada je reč o grafitima u Beogradu u kojima se preti poslanici Mariniki Tepić, policija je i u tom slučaju, po nalogu nadležnog tužilaštva, odmah započela predistražne radnje i trenutno se radi na identifikaciji osoba koje su počinile to krivično delo, navela je Hrkalović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.