Huligani pokušavali da nasilno upadnu u stan 1

Huligani sa kapuljačama pokušavaju da provale u stan porodice Kocić, u ulici Maksima Gorkog, broj 95, u Beogradu, nakon što su danas kasno popodne izvršitelji odustali da prinudno, po 16. put, isele ovu porodicu.

Građani su od jutros sprečavali iseljenje porodice Kocić, a policija i izvršitelji su tokom dana promenili bravu. Jednom od stanara je tokom pokušaja prinudnog iseljenja pozlilo a njegovoj supruzi nije bilo dozvoljeno da se vrati u stan i pomogne mu.

Stan porodice Kocić je, zbog duga, prodat, a porodica Kocić tvrdi da o tome nije ni obaveštena. Ističu da jesu imali dug prema štampariji Rotrografika iz Subotice ali da su, vansudskim poravnanjem, izmirili sva dugovanja.

Nakon više sati, policija i predstavnici novog vlasnika su se povukli iz stana a porodica je ostala. Međutim, ubrzo potom na vratima porodice Kocić pojavilo devet muškaraca sa kapuljačama, koji su, prema svedočenju prisutnih građana, pokušavali da provale u stan. Nakon toga došao je čovek sa aktovkom, koji se, kako kažu Danasovi sagovornici iz Združena akcija  i Kolektivna odbrana stanara, koji su ceo dani bili na licu, predstavlja kao advokat novog vlasnika stana. Aktivisti iz Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, koji su, takođe, tokom celog dana sprečavali iseljenje porodice, su u jednom trenutku upali u stan i videli vlasnika stana u teškom stanju kako leži na podu. Trenutna situacija je takva da su aktivisti iz Združena akcija i Krov nad glavom i Kolektivna odbrana stanara u stanu, a muškarci koji su pokušavali da obiju bravu sa advokatom ispred. Kako prenose sagovornici našeg lista, kada su videli da građani koji pomažu porodici Kocić neće da napuste stan, «huligani i advokat su izašli iz zgrade, i seli po okolnim kafićima».

Ovo je još jedan u nizu slučajeva prinudnog iseljenja porodice teškog ekonomskog i socijalnog stanja, koja pod sumnjivim okolnostima ostaje bez krova nad glavom. Prema saopštenju pokreta «7 zahteva», jednog od suosnivača Združene akcije, pakao porodice Kocić traje već tri godine. «Vansudskim poravnanjem oni su izmirili sva dugovanja i od izvršnog poverioca i za to dobili rešenje koje je i predato u Privrednom sudu. U međuvremenu, sud je njihov stan na Vračaru prodao za 25.000 evra na licitaciji, o kojoj porodica nikada nije ni obaveštena. SBPOK je utvrdio da je potpis Predraga Kocića preko 40 puta falsifikovan u raznim rešenjima i pozivima od strane sudija i još nekoliko aktera ove pljačke pod zaštitom države. Članovi porodice zbog ovog višegodišnjeg iživljavanja trpe ozbiljne posledice po svoje fizičko i mentalno zdravlje», piše u saopštenju pokreta „7 zahteva“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Huligani pokušavali da nasilno upadnu u stan”

  1. Znači da neko blizak vlasti hoće da otme stan. Kostimi i scenario neodoljivo podsećaju na Hercegovačku. Ruši, otimaj, napadaj, vređaj, pljačkaj … Tako funkcioniše današnja vlast u Srbiji i Beogradu. Mi smo ih izabrali (možemo da poričemo, ali ne vredi), nama hvala.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.