I upis u srednju školu potpuno elektronski preko Portala eUprava 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Nakon usluga Elektronski upis dece u predškolsku ustanovu i prvi razred osnovne škole, roditeljima u celoj Srbiji će u četvrtak i petak 9. i 10. jula 2020. godine, na Portalu  eUprava biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.

Da bi roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik mogao da pokrene uslugu, neophodno je da ima kreiran nalog na Portalu eUprava.

Usluga će se nalaziti u delu Usluge => Obrazovanje => eUpis u srednju školu i biće dostupna roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima od četvrtka u 7 časova, do petka u 15 časova.

Postupak upisa se odvija potpuno elektronski – od popunjavanja i podnošenja prijave za upis do notifikacije da je upis kompletiran.

Nije potrebno da, učenici i njihovi roditelji odnosno drugi zakonski zastupnici, dolaze u školu radi upisa, niti da prilažu bilo kakva dokumenta.

Eventualno, ukoliko se u školi utvrdi da je neki podatak potrebno proveriti, naknadno se može dostaviti određeni dokument, o čemu će roditelji takođe biti obavešteni.

Kao podrška roditeljima odnosno drugim zakonskim zastupnicima koji upisuju decu elektronski preko Portala eUprava, od srede, 8. jula u 12 časova, na broju telefona 011- 7350 557 će biti na raspolaganju Kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koji će biti otvoren do kraja drugog upisnog kruga.

Iako se zbog bezbednosnih zdravstvenih uslova preporučuje da se upis obavi elektronskim putem, i ove godine će postojati mogućnost upisa učenika dolaskom u školu.

U tom slučaju je potrebno da, učenik ili roditelj odnosno drugi zakonski zastupnik, uz popunjenu prijavu priloži i Svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i vaspitanju i Uverenje o položenom završnom ispitu.

U toku drugog upisnog kruga, u ponedeljak 13. jula od 7 do 15 časova, će takođe biti dostupna usluga Elektronski upis u srednju školu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “I upis u srednju školu potpuno elektronski preko Portala eUprava”

  1. Da živimo u nekoj bajci ovo bi verovatno bila relevantna informacija ali u našem realnom svetu nije. Moram da vas obavestim da učenici još uvek nemaju ni konačan rezultat o rasporedjivanju u željenu školu, pa tako nismo ni blizu upisa. Izgleda da će i ovi rezultati kasniti „na vreme“ par
    dana. Mogli biste da priupitate ministra šta je sa rezultatima, kao i sa testovima učenika koji su izgubljeni.

  2. Apsolutno sve uradila,popunila. Stigao odgovor-Nepotpuni podaci. Javite se skoli.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.