Arhimandrit Metodije, iguman manastira Hilandar, u pratnji dvojice monaha, boravio je u dvodnevnoj poseti Zlatiboru i Čajetini, razgovarao sa predstavnicima lokalne samouprave i privrednicima. U hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg na Zlatiboru, služio je liturgiju u prisustvu mnoštva vernika, koje je pozvao na jedinstvo, a predstavnicima čajetinske opštine poklonio je ikonu Pokrova Presvete Bogorodice iz Hilandara.

Privrednici su, u razgovoru sa igumanom, izrazili spremnost da i dalje, uprkos ekonomskoj krizi, pomažu obnovu Hilandara, koji je delom uništen u požaru 2004. godine.

Poseta igumana Metodija izraz je zahvalnosti Čajetincima i lokalnoj samoupravi, koja svojim donacijama prednjači u prikupljanju pomoći za obnovu svetogorskog hrama.

– Osim toga što dolaze na Hilandar kao i svi dragi gosti, oni su se uključili i u građevinsku obnovu našeg svetog manastira posle velikog požara, koji se desio 2004. godine. Imajući i to u vidu, mi smo našu posetu zamislili i kao jedan način blagodarnosti za tu pomoć, koju je opština Čajetina uputila više puta našem manastiru, rekao je iguman Metodije, kome su čajetinski učenici priredili i tradicionalni doček i bogat kulturno-umetnički program.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.