Boško Obradović, član Starešinstva Dveri, kaže za naš list da ovaj pokret do juče nije dobio nikakvo objašnjenje od državnog i policijskog vrha Srbije zbog čega je policija upala u prostorije jedne političke organizacije, čime se krše prava političkog rada i opozicionog delovanja. On najavljuje da će Dveri danas zatražiti do zaštitnika građana i BIA da saopšte da li se „dveranima“ prisluškuju telefoni i kontroliše elektronska komunikacija.

– Obratili smo se predsedniku Srbije, premijeru, vicepremijeru, Ministarstvu telekomunikacija, RRA, MUP – svima koji su u ovoj akciji učestvovali, da nam kažu kako je moguće da se u 21. veku izdaje nalog za ukidanje internet radija, iako za to nema uporišta ni u jednom zakonu. Očekivali smo da će zbog ovog skandaloznog upada policije u radio i prostorije jedne opozicione političke organizacije reagovati relevantne državne institucije i stranke. Dobili smo ćutanje, čak i ozbiljne opozicije, kakvom se smatraju DSS, DS i SRS – kaže Obradović.

On ističe da „pritisak režima na Dveri traje već nekoliko nedelja – od napada na njegovu porodicu, obaranja zvaničnog sajta Dveri do upada u prostorije radija i samog pokreta“. Obradović smatra da aktuelna vlast time želi da „uguši svako kritičko i opoziciono mišljenje u Srbiji, pre svega kada je reč o izdaji KiM i lažnim kosovskim izborima, ali i zbog predstojećih opštinskih izbora na Voždovcu, gde će na listi Dveri prvi put biti ceo udruženi nacionalni front, mimo DSS i SRS“.