Kako se navodi u saopštenju, investitori su bili prinuđeni na ovaj korak jer odobrenje za rad postrojenja od Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo nije stiglo do obećanog roka. Voda iz prečistača je isključena u petak, 10. novembra u 13 časova a u vodovodnoj mreži je ponovo neispravna voda.

-Podsećamo javnost da smo u proteklih desetak dana, čekajući odluku, vodu isporučivali potpuno besplatno a da dnevni troškovi prevazilaze sumu od 4.000 evra. Postrojenje će ponovo biti u funkciji i grad će se snabdevati prečišćenom vodom za piće onog momenta kada se dobije saglasnost nadležnog sekretarijata, kome je sva potreba dokumentacija uredno predata – navodi Nenad Obradović.

Investitori podsećaju da su uspešno završili sva ispitivanja, koja su potvrdila potreban kvalitet prečišćene vode prema Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće Republike Srbije, kako na samom postrojenju, tako i u gradskoj mreži. Voda je u Zrenjaninu zabranjena za ljudsku upotrebu od 2004. godine a od brojnih rešenja za ovaj problem odabrano je ono koje ne uključuje pomoć države u podizanju fabrike vode, već privatno-javno partnerstvo.