Beloruskinja je u razmeni agresivnih udarca sa osnovne linije apsolutno dominirala u prvom setu. Kada je prilikom rezultata 1:1 napravila brejk, zvanično deveta teniserka na svetu, nije dozvolila svojoj protivnici da je ozbiljnije ugrozi u tom delu meča. Sličan scenario ponovio se i u narednom setu. Azarenka duplim brejkom dolazi do prednosti od 0:4. Odličnom kretnjom i sjajnim bekhendom ona je primorala svoju rivalku da čestim izlascima na mrežu pokuša da skrati poene. Ipak, slabi prilazni udarci , kao i loš pasing šot uz prosečan servis, bili su više nego dovoljan razlog za ubedljiv poraz Ivanovićeve već u četvrtom kolu ovog renomiranog turnira. Srpkinja će zbog činjenice da nije uspela da ponovi uspeh iz prethodne sezone izgubiti veliki broj bodova, tako da se može očekivati osetniji pad na WTA listi. Evidentno je da Beograđanka pod hitno mora da popravi servis. Osim što ima problema sa podbacivanjem loptice, Ivanovićeva bi trebalo da tehnički usavrši ovaj veoma važan aspekt u igri. U suprotnom, porazi od teniserki koje su plasirane među prvih deset na WTA listi mogli bi da postanu uobičajena pojava. Inače, Viktoriju Azarenko u četvrtfinalu očekuje veoma težak duel sa Dinarom Safinom, prošlogodišnjom finalistkinjom Rolan Garosa.

Srbiju će u singl konkurenciji predstavljati još samo Jelena Janković koja danas u osmini finala igra protiv Rumunke Sorane Kirstee.

Kraj i za Nadala!

Rafael Nadal  završio je takmičenje na Rolan Garosu. „Kralja šljake“ eliminisao je Robin Soderling sa 3:1 u setovima (6:2, 6:7, 6:4, 7:6).