Izgorela dva stana u požaru u Kragujevcu, nema povređenih 1Foto: Ilustracija, EPA-EFE/OASA

Komandant Vatrogasno-spasilačke brigade, Nebojša Milošević, izjavio je FoNetu da su vatrogasci upućeni u KC po standardnoj proceduri koja se primenjuje u ovakvim slučajevima, da su u međuvremenu primili infuziju i da su sada u dobrom zdravstvenom stanju.

„U požaru koji je izbio danas oko deset časova u šestospratnici u ulici Vojislava Kalanovića nije bilo povređenih, jer su stanari zgrade, među kojima je bilo dosta starih ljudi, dece i jedna beba, na vreme evakuisani“, rekao je Milošević.

On je rekao da je požar zahvatio dva stana u nadograđenom potkrovlju zgrade i skoro 500 metara kvadratnih tavanskog prostora čija je krovna konstrukcija od drveta i lima.

U gašenju požara angažovano je sedam specijalnih vozila i 21 vatrogasac, ali je zbog specifične krovne konstrukcije bilo otežano gašenje vatre.

Ipak, vatrogasci su uspeli da požar zadrže u okviru koji je zatečen pri dolasku i tako spreče još veću materijalnu štetu.

Milošević je rekao da je u zgradi isključena električna energija i da su istražne ekipe još na mestu požara. Uzroci požara biće poznati tek nakon završetka uviđaja.