Izvršitelj Mirjana Dimitrijević demantovala Krov nad glavom 1Foto: Freeimages/Janson Morison

Javni izvršitelj Mirjana Dimitrijević demantovala je danas saopštenje združene akcije „Krov nad glavom“, kao „skup gnusnih laži i kleveta“ da je protiv nje Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu dalo obavezno uputstvo za pokretanje krivičnog gonjenja.

Ona je ocenila da se našla na listi „lica protiv kojih je podneta krivična prijava od strane lica koje je izvršni dužnik u postupku koji sprovodi javni izvršitelј“, ali da „podnošenje krivične prijave ne znači da je započet krivični postupak“, kao i da je to „samo prva u nizu lažnih informacija, koje se navode u tom saopštenju“.

Kako je navela, jedini cilј saopštenja bio je da se diskredituje njena ličnost i „uruši ugled i čast koju sama funkcija javnog izvršitelјa sa sobom nosi“, a da bi se „ometanjem izvršenja zaštitili pre svega pojedini članovi ove združene akcije kao izvršni dužnici, a ne zajednički interes svih potencijalnih izvršnih dužnika kako ova ‘organizacija’ konstantno ističe“.

„Važno je reći i da izvršnim postupkom upravlјa izvršni poverilac, a ne javni izvršitelј. Izvršni poverioci su lica kojima je naneta šteta i čiji su interesi ugroženi, a kojima zaštitu, kao i u svakom uređenom sistemu koji se zasniva na vladavini prava, pruža sud. Dakle, on u izvršnom postupku traži zaštitu svojih prava i pravnih interesa, a moramo primetiti da ne postoji združena akcija koja bi se zalagala za interese poverioca i koja bi postavila pitanje da li je potrebna podrška i tim licima, koja ni nakon dugog niza godina provedenih u vođenju parničnih postupaka ne mogu da izdejstvuju ono što im po zakonu pripada“, naglasila je Dimitrijević.

Ona je navela da združena akcija „Krov nad glavom“, „uporno plasira lažne podatke“ i da upozorava javnost da dobro razmisli kada sledeći put pročita njihovu informaciju o tome koliko je istinita i proverena.

Podsećamo, združene akcije „Krov nad glavom“ 3. marta izdala je saopštenje da je Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu dalo obavezno uputstvo da se pokrene krivično gonjenje javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević po prijavi povodom pokušaja oduzimanja stana koji se navodi u presudi, ali ne postoji na adresi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Izvršitelj Mirjana Dimitrijević demantovala Krov nad glavom”

  1. Javni izvršitelj? Čast i ugled? Te stvari su nebo i zemlja! Samo posebna sorta ljudi, koja je ustanju da gazi i preko leševa za pare, može da se bavi ovim lešinarskim poslom!

    • Зашто? Ако гомила бесловесних лопова и пробисвета вришти против јавних извршитеља, то још не значи да су јавни извршитељи неки проблем. Ако дугујеш некоме паре и нећеш да вратиш, нормално је да ти држава узме и врати том неком.

  2. Posao izvrsitelja nit je castan nit je ugledan, ali moze mnogo lepo da se zaradi, narocito kada se krene sa malverzacijama. Izvrsitelji udaraju na sirotinju koja nema mehanizme odbrane, kao ni sredstva da angazuje advokate. Bez zelje da kazem da se doticna obogatila zahvaljujuci ovom poslu, ipak mnoge njene kolege jesu. Dokaza ima na pretek, samo treba malo da se zagrebe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.