Dobitnica stana u Beogradu je Zorica Spasić iz Blaca, a njenu kovertu izvukla je predsednica Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda i bivša košarkašica Nataša Kovačević.

Izvučeni dobitnici još šest „fijata 500L“: Anka Vukmirović iz Kljajićeva, Judit Gojko iz Kanjiže, Filipović Sima Filimon iz Žarkova, Antić Vesna iz Vitoševca, Krstić Slađana iz Crnoklišta, Kaloper Ivan iz Kikinde.

Dobitnici dva letovanja u Grčkoj: Ratko Ranitović iz Kraljeva i Stojkov Milica iz Aleksandrova. U Pariz ide Savka Jonev iz Beograda, a u NJujork Cicka Katarina iz Kovačice. Prvih šest dobitnika automobila „fijat 500L“: Milojičić Velimir iz Kule, Milijana Peković iz Sivca, Mirjana Bukvić iz Bačke Palanke, Radonjić Anica iz Trstenika, Saša Ilić iz Vranja, Miroslav Novičić iz Ćuprije.

Uručeni ključevi Marini Grković iz mesta Mesarci kod Debrca, koja je u prvom izvlačenju osvojila stan u Beogradu.

Takođe u direktnom televizijskom prenosu izvučene su sledeće nagrade: Dvosoban stan u Beogradu u Ulici braće Jerković 51,18 metara kvadratnih, sa polisom osiguranja imovine, zatim 12 automobila „fijat 500L“, petodnevno putovanje u NJujork za dve osobe, sa obezbeđenim avionskim prevozom i polisom putnog osiguranja…

Izvučeno je i četvorodnevno putovanje u Pariz za dve osobe, sa avionskim prevozom, polisom putnog osiguranja i kartama za jedan meč Rolan Garosa, kao i dva putovanja u Grčku za dve osobe, u trajanju od 10 dana, sa obezbeđenim autobuskim prevozom i polisom putnog osiguranja.
Izvlačenje ostalih nagrada takođe je obavljeno u studiju RTS-a i prenosilo se putem lajv strima, a reč je o odmorima, prenosivim računarima, frižiderima, mobilnim telefonima, televizorima, beloj tehnici…

Za izvlačenje koverti bili su zaduženi predsednica Ženskog košarkaškog kluba Crvena zvezda i bivša košarkašica Nataša Kovačević, reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović, kao i poznati glumci iz serije „Vojna akademija“ Tijana Pečenčić i Radovan Vujović, koji su takođe podržali Godinu borbe protiv sive ekonomije, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i ne budu izvučene, učestvovaće u narednim izvlačenjima, koja su zakazana za 25. i 31. mart. Građani mogu da šalju dodatne koverte sve do 30. marta, a komisija apeluje na građane da pre slanja koverti provere pravila igre.

Ukupno je za učesnike igre obezbeđeno 50 automobila „fijat 500L“ u vrednosti od oko 61 miliona dinara, a nagradni fond obuhvata 742 nagrade u vrednosti od preko 135 miliona dinara.
Spisak svih dobitnika biće objavljen na Internet portalu RTS-a, u dnevnom listu Politika, kao i na internet stranici nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“, internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Dobitnici nagrada dobiće uputstvo o preuzimanju nagrada u roku ne dužem od 30 dana od dana objavljivanja u dnevnom listu Politika, dok je rok za preuzimanje nagrada 60 dana od dana objavljivanja u tom listu.

Vlada Srbije proglasila je 2017. godinom borbe protiv sive ekonomije, a nagradna igra „Uzmi račun i pobedi“ je jedna od 68 podsticajnih mera.