Foto: Freeimages Clyde Steven

Kako je rečeno, pre podne je u Klinički centar dopremljeno još jedno dete koje je povređeno u nesreći, a koje u prvi mah nije pronađeno zbog mraka, prenosi B92.

Policija intenzivno traga za vozačem koji je pobegao sa lica mesta, kada su u saobraćajnoj nesreći poginula dva državljanina Avganistana, a deset je povređeno saopšteno je iz MUP-a.

U teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Niš-Beograd kod sela Draževac dvoje migranata je poginulo, a desetoro povređeno, među kojima petoro dece, preneo je RTS.

Vozač pobegao sa lica mesta. U putničkom vozilu koje ih je ilegalno prevozilo bilo je 12 migranata.

Nesreća se dogodila jutros u tri sata i 40 minuta kod sela Draževac kada se prevrnuo automobil marke „pasat“, aleksinačkih registarskih tablica, u kome su migrant krijumčareni. Automobil je udario u bankinu i prevrnuo se.

Direktor Urgentnog centra Miodrag Lazić rekao je za RTS da su neki od primljenih pacijenata životno ugoroženi, da imaju teške povrede ekstremiteta, glave i da su jednom pacijentu amputirane obe noge.

Od deset povređenih koji su primljeni u Urgentni centar, petoro dece je prebačeno na Dečju kliniku, a ostali su prebačeni na neurohirurgiju, kardiohirurgiju i ortopediju. Dvoje pacijenata zadržano je u Urgentjom centru u Nišu. 

U aleksinačkoj bolnici smešteno je dvoje povređenih. Vozač automobila je pobegao sa mesta nesreće. Na lice mestastoglo je osam ekipa hitne pomoći iz  Niša i Aleksinca i povređeni su prevezeni u Urgentni centar u Nišu. 

Migranti potiču iz Sirije, Avganistana i Iraka. Zbog ove nesreće saobraćaj na auto-putu u smeru ka Beogradu je bio obustavljen oko sat i po vremena.