Jurić: Krstić me prozvao po Vučićevom nalogu 1Foto: Medija centar; Foto: FoNet/ Aleksandar Levajković

Tvit marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića da je „Panić borac protiv korone ko što je Jurić protiv pedofila“ izazvao je žestoku kritiku javnosti i niz osuđujućih komentara.

Krstić je za Danas rekao da je meta medijskog linča „u kojem i naš list učestvuje“, da tvitom nije mislio ništa loše, mada je, kontradiktorno, dodao da i Rade Panić i Igor Jurić jesu politikanti, dok potonji koristi svoju ličnu tragediju „u svrhu političke promocije“.

Takođe je i naš list optužio da koristi koronu, politizuje je „da bi Vučiću naneo štetu“.

Upitan da prokomentariše tvit, Igor Jurić, osnivač fondacije „Tijana Jurić“, kaže da ga takvi komentari ne iznenađuju i da veruje da dolaze direktno od Aleksandra Vučića, a ne samog Krstića.

– Ja sam u nekoliko navrata pokazao koliko su moje namere iskrene i svaka druga pomisao da tu ima bilo kakvog interesa je za mene lično – sramna. Krstić me je prozvao ničim izazvan i mislim da to radi isključivo po nalogu. Njega ja interesujem kao lanjski sneg. To je nalog direktno sa vrha. Verujem da Krstiću ne smeta ni doktor Panić, ali iz nekog razloga smetamo čoveku koji vodi našu zemlju – ističe Jurić za Danas.

On dodaje da ima pravo na svoje političko mišljenje „ako je već do politike došlo“ i da se u mnogim stvarima „kao i većina zdravorazumskih građana Srbije“ ne slaže sa onim što se dešava u našoj zemlji.

– Imam pravo da kažem svoje mišljenje, ali ono nema veze sa borbom koju vodim i koju ću voditi na ispravan način, bez trunke lažne namere. Od toga nikada neću odustati. Zašto to sada smeta ljudima bliskim čoveku koji vodi ovu zemlju, neću o tome da razmišljam. Sigurno postoji razlog. Ako konstantno ne ideš uz dlaku onima koji su na vlasti, ti si neprijatelj. Ne možeš da iskažeš stav, kritiku, bilo šta što se njima ne sviđa, jer ti tada postaješ neprijatelj – kaže Jurić.

To je, naglašava, potpuno apsurdno i nenormalno, „ali to je naša Srbija“.

– To je ono što mi sada živimo i pitanje je kada će se to promeniti. Siguran sam da neće to biti ubrzo, kao što sam siguran u to da je u našoj zemlji sve podeljeno. Osudiće vas ako ministra policije pozovete na događaj koji je vezan za bezbednost dece. Isto tako nije normalno da ako zatražite podršku opozicije, čiji ljudi takođe imaju decu i žele da im deca žive u bezbednijem okruženju, postajete pretnja vlasti. Kada pričamo o bezbednosti dece, ne smemo da kažemo da neke stvari ne funkcionišu dobro i da država nije učinila dovoljno, jer smo opet protivnici vlasti – ukazuje Jurić. On podvlači da u našoj zemlji ne sme da se kritikuje ništa što nije dobro.

Jurić: Krstić me prozvao po Vučićevom nalogu 2

– Zna se kome to može da smeta, a trenutno sam ta smetnja ja. Danas sam meta Nebojše Krstića, sutra ću biti urednika Informera, i to je već nešto na šta sam navikao. Građani Srbije se, nažalost, navikavaju na potpuno nenormalne stvari i ja se plašim zato što je to postala naša svakodnevica – zaključuje Igor Jurić.

Nebojša Krstić kaže za Danas da ništa loše ne misli ni o doktoru Radetu Paniću, niti o Igoru Juriću, ali da kritikuje njihovo političko delovanje.

– Svako ima pravo na svoje mišljenje, a od mog tvita u kom iznosim mišljenje koje nikog ne vređa, pravite temu. Zašto? Vi me zbog kritičkog mišljenja stavljate na stub srama i učestvujete u političkoj kampanji protiv mene. Razumem ja ljudske reakcije, ali ovo je sve jedna stranačka ujdurma koja ima za cilj da se ućutka politički neistomišljenik. Pogledajte selebriti linč rulju na Tviteru koja me vređa nemajući pojma o čemu se radi. Važno je da ispale psovku i da zaštite „uvređenog“. Znači vulgarna politikantska kampanja – ocenio je Krstić. On je dodao da u toj „kampanji“ učestvuje i naš list prenoseći saopštenje Stranke slobode i pravde u kojoj se osuđuje njegov tvit, a da nismo preneli njegovo mišljenje koje nam je napisao na ovoj društvenoj mreži.

– Igor Jurić koristi svoju tragediju u svrhu političke promocije. Panić koristi epidemiju i politizuje je zbog svoje promocije. A Danas koristi koronu, politizuje je da bi Vučiću naneo štetu. O Đilasu da ne pričam – zaključio je Krstić.

U skafanderu

Doktor Rade Panić nije juče bio dostupan za komentar, jer je po čitav dan u skafanderu u kovid centru, na prvoj liniji fronta u borbi sa opakim virusom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

7 reagovanja na “Jurić: Krstić me prozvao po Vučićevom nalogu”

 1. Kakvo politikanstvo doktora koji je više nego kompetentan da govori o zdravstvenom sistemu? O propustima u lečenju, o progonu lekara koji misle svojom glavom i sl. je više nego kompetentan.

  • Idi Krlo, oa se kao lekar bori protiv korone. Sediš i truješ, spinuješ i tako zarađuješ. Nije te sramota? Pitanje je hipotetičko. Juče savetnik Norisa Tadića, fanas Bučića. Tebi je to normalno? Sramota si ove zemlje kao i razni rističevići i ostala braća po nefostatku pameti, stida, morala…fuj.

 2. Nebojša Krstić je personifikacija srpskog društva isto koliko i Atlagić, Jovanov ili Čomić.
  Komentari botova su metastaza.

  • Krstić tvrdi da je njegov tvit običan i da Jurić nema razloga za ljutnju, a u tom tvitu mu kaže da nije borac protiv pedofilije, što u prevodu znači da mu je svejedno zbog nesreće koju je doživeo, tako bezosećajan može biti samo Vučić, kojemu je Krstić ulizica.
   Vučiću je vlast jedina stvar, koju želi u neograničenoj meri, svako ko ga ne podržava njemu je neprijatelj, mrzi ga iz dna duše, on je spasitelj, a ko to ne podržava, za njega je politikant, sve što rade njegovi piltroni po njegovoj je želji, ali ni njema nije mrsko, naprotiv uživaju u tome.

 3. Krstic je doktor.Ali on sam sebi nemoze da pomogne.Potrebna mu je pomoc,nekog strucnijeg doktora!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.