Kako je beogradska slavska litija posle 159 godina promenila trasu?

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. A zašto ovakav tekst? Kome je na korist da narod odvaja od crkve? Da ne prihvata svog patrijarha? Tužno je da neko ubacuje politiku u sve. Ubaci li se politika u crkvu, narod će iz crkve izaći. Ne igrajmo se ljudi

  2. @Nina
    Drzava je po Ustavu odvojena od Crkve! Vama niko na brani da budete pravoslavna vernica i imate SVOG patrijarha. Ali ima mnogo gradjana Srbije koji NISU kao vi. I u pravu ste, veoma je TUZNO sto su i vlast i Crkva ubacili politiku u zivot. I ne treba da se igramo Ustava, vec svi oni koji ga prekrse, ukljucujuci i Julina (komunistu), koji je poslao zandarme u uniformi, da budu po zakonu KAZNJENI. Vi ste uvredjeni jednim obicnim tekstom, a ja sam uvredjena ponasanjem SEKULARNE drzave!

  3. Ocigledno da je politika usla u SPC, i da je novi patrijarh izbor vlasti, a ne Duha Svetog. Otuda niko veran ne zeli prihvatiti udbaskog patrijarha. Da je izabran po tradicji, bio bi prihvacen. Ovako, kao kandidat Druga Mirka Bulovica i SNS/BIA, Drug Prvoslav je neprihvatljiv. Do duse, i „vernici“ su komunisti, kao i on – nasla rupa zakrpu… Ali, nisu svi: ne treba mi takav patrijarh/crkva/narod/vlast. Mozete izvoditi performans i bez mene. Razumete?

  4. Karakteristično je za ovu litiju da nigde ne prolazi pored Parlamenta, Predsedništva, Vlade i Gradske skupštine! A i to da je AV bio tada pod palmom u Jagodini. Jer đavo i ne ore i ne kopa! Zato, organizatori i suorganizatori promeniše trasu litije. Što je sigurno – sigurno, jer može da se desi neki Đedo!

  5. Pa šta je moglo da se očekuje od srpskog sveštenika koji je samo pre neku godinu ljubio ruku papi!

  6. Velicanstvena je bila litija, i Patrijarh nas sabira sve da se okupimo oko Hrista i da se nas narod slozi u Hristu. Beznacajne su zamerke, i poredjenja sa prethodnicima. U vreme Patrijarha Pavla nije bila razvijena informaciona tehnologija, A danas svako od vernika moze da izvadi telefon snimi i prenese neki divan gest. Mnogo je kritican vas tekst, iskljuciv i dovodi u sumnju da nemate dobre namere prema Spc.

  7. „Ђаво нити оре нити копа,али посла увек има.Тако и ови србомрзитељи и црквомрзитељи на овом сајту : И длаку у јејту ће наћи само да би нападали Српску православну цркву.Али,како наш народ каже:“време је уједало и зубде поломило“.

  8. Neverovatno je koliko ste vi iz N1 protiv svega,pa i protiv Crkve i politizujete sve. Ne volim ni malo ovu vlast. Siguran sam i znam da ni poglavar SPC kao i episkom backi nisu ljubitelji vlasti,samo iznad svega vole Crkvu i narod i nepolitizuju sve.

Ostavite komentar

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Društvo

Naslovna strana

25. septembar 2021.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.