Raša Karapandža Foto: N1/Printscreen

Kao i zahtev za njegovim otkazom upućen univerzitetu u Nemačakoj gde radi, „a čije pisanje je sponzorisala vlada Ane Brnabić“.

Takođe, i „jeziva kampanja laži i neistina svih medija pod kontrolom države koja ima za cilj da se on diskredituje, a da se glasačima objasni kako kradja doktorata nije tako strašna stvar i da za poziciju ministra doktorat uopšte nije potreban“, rekao je Karapandža u autorskom tekstu za novi broj nedeljnika NiN.

Kako je rekao, „sve i da nije univerzitetski profesor već vodja meksičkog kartela, ili, ne daj bože, bivši ministar informisanja u Vladi Slobodana Miloševića, za vreme čije vladavine su streljani novinari – da li bi to na bilo koji način umanjilo kradju ministra Malog?“

„Da li tih 70 odsto i više stranica koje je ministar Siniša Mali od reči do reči prepisao u svom doktoratu nakon ove medijske kampanje prepune laži, treba da znači da one više nisu prepisane“, zapitao je Karapandža.

On je podsetio da je ranije pisao o slučaju plagiranog doktorata nemačkog ministra odbrane Cu Gutemberga, kome je doktorat oduzet za samo 12 dana, a navodi i da je supruzi predsednika Zimbabvea Grejs Mugabe oduzet doktorat posle četiri godine, ali se njen muž nije javljao iz Njujorka i profesore koji su je uhvatili u kradji nazivao „mrziteljima Srba i Srbije“.

„Nažalost, nakon ovih pet i po godina, postalo je jasno da mi kao zemlja ne možemo da se poredimo sa Nemačkom. A nažalost ne možemo ni sa Zimbabveom. Mi kao društvo smo daleko iza njih, čini se kategorija za sebe“, rekao je Karapandža.

Povezani tekstovi