Foto: N1

Napad se dogodio u neposrednoj blizini trafostanice 10/0,4 kV „Crne međe“, odnosno pri pokušaju napadača da uđe u trafostanicu dok je zaposleni Ivković radio na otklanjanju kvara. Napadač, koji je pesnicama brutalno udarao Ivkovića, identifikovan je i priveden u policijsku stanicu u Lazarevcu. Povređeni radnik prebačen je u Urgentni centar, gde su konstatovane telesne povrede, navodi se u saopštenju EPS.

U ovom incidentu oštećen je i službeni automobil EPS Distribucije. Ekipe Ministarstva unutrašnjih poslova odmah su izašle na teren, a protiv napadača podneta je krivična prijava zbog napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Zahvaljujemo policiji koja preduzima mere protiv napadača na radnike EPS-a, kao i na sveobuhvatnoj saradnji sa MUP Srbije.

„Zaposleni u „Elektroprivredi Srbije“ prilikom obavljanja svog posla na terenu svakodnevno su izloženi fizičkim i verbalnim napadima, vređanjima… Zato je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ od Vlade Srbije zatražilo izmene zakona kojima će se napadi na EPS-ove radnike tretirati kao krivično delo i omogućiti im zaštitu kao službenim licima. EPS će zatražiti i izmene zakona kojima će se precizirati strože kazna za one zaposlene u EPS-u koji zloupotrebljavaju svoj položaj i omogućavaju krađe“, ističe EPS.