Kisić Tepavčević: Nećemo oduzimati decu roditeljima koji se protive vakcinaciji 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević izjavila je da Centri za socijalni rad neće oduzimati decu onim roditeljima koji budu sprečavali vakcinaciju protiv virusa korona.

„Reč je o apsolutno netačnim navodima i lažnim vestima koje izazivaju uznemirenje javnosti, a posebno roditelja, budući da sadrže apsolutno netačne informacije. Vakcinacija protiv kovida 19 biće dobrovoljna“, rekla je Kisić Tepavčević za list Politika.

Kisić Tepavčević koja je i članica Kriznog štab za borbu protiv korone, rekla je da će nacrt zakona o socijalnoj karti u narednih 15 dana biti dostavljen Vladi Srbije na razmatranje i utvrđivanje predloga.

Kako je rekla, njegovim uspostavljanjem biće objedinjeni podaci o socijalno-ekonomskom statusu postojećih i potencijalnih korisnika.

„Socijalne karte će omogućiti da građani koji su u naježem ekonomskom položaju budu vidljiviji u sistemu, i na taj način blagovremeno i efektivno ostvariti pravo na potrebnu podršku“, istakla je Kisić Tepavčević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

45 reagovanja na “Kisić Tepavčević: Nećemo oduzimati decu roditeljima koji se protive vakcinaciji”

 1. A sa kojim pravom uopšte o tome pričati? Ispada da su nečija deca vlasništvo države i neke vlasti?

  • Deda@
   Moramo pricati ,jer su na vlasti ovakvi,oliceni u gospodji.
   Gospodja ne zasluzuje nikakav komentar.
   Samo imam poruku da bude pazljiva u pokusaju nasilnog. oduzimanjadece.
   Narodu je dosta vase bahatosti,lopovluka ,lazi…
   Ne dirajte PORODICU.
   Osetljivi ste kada se spomenu vasa deca ,a NASU CE TE ODUZIMATI.

   • Raspitaj se ti o tome kolika je socijalna pomoc i koliki je deciji dodatak u Svedskoj.

    • Raspitaj se ti o tome koliko je umrlih od korone u Švedskoj, a koliko u susednoj Norveškoj. Slični se sličnima porede. Gde smo po bogatstvu mi a gde Šveđani. Ček, ček, pa i mi imamo manje umrlih od njih. Izem ti takvu socijalnu pomoć. Ono jest, sad će im penzije porasti (ali malo sutra) jer se drastično smanjio broj korisnika.

     • Poštovani popchulle pitanje Švedske nije tako jednostavno kao što nam se prikazuje . Da je moglo bolje – sigurno je moglo ali posle….. svi znaju kako . Pogledajte broj stanovnika , gustinu naseljenosti , vreme „prvog udara“ / prve procedure lečenja u slucaju cowid-a koje su do sada bezbroj puta menjane i patanje je kako su one same uticale na konacni ishod bolesti i kod njih i kod svih ……. Da li je ilegalno ili nemoralno postaviti pitanje npr Koliko je ovakva uzbuna “ odnela života “ zbog samog stresa /straha od mnogo toga nepoznatog ? Naravno da vaga za merenje toga još nije pronađena – sva je prilika da neće . Pretnje oduzimanjem dece stalno se i svuda provlace između redova. Da li vam je logično da su ljudi koji preispituju da li vakcinisati sebe i decu toliko “ ludi “ da i dalje ne žele da urade isto i pored ovolikog pritiska sa svih strana? U razgovoru sa njima provlači se jedna jedina tema – Imaju bezbroj pitanja na koja nemaju odgovore od „struke “ . Da im se daju razumni odgovori i garancije 100% ne bi bilo problema niti ovakvih tema . Sta ako nisu „primitivni“, “ zatucani“ ,ako znaju da je zemlja „lopta “ ne „ploča“……Šta ako su u pravu ?

  • O čemu pričate? Deca nisu ničije vlasništvo. Roditelji i država imaju, po zakonu, obavezu da brinu o njima, ne da budu njihovi vlasnici. Deca nisu ni privatna ni lična svojina. Roditelji imaju još veću, važniju i doživotnu obavezu – onu koju im svakodnevno ispisuje srce. Država (partijsko-birokratski aparat) nikako ne može i ne sme da ima tu obavezu – jer nema srce, ravnodušna je.

  • Zašto bismo uopšte pravili decu, ako nam oduzimate slobodu donošenja odluke o sopstvenom zdravlju? Da ih sutra čeka ovo što se nama trenutno dešava? Nekakav zakon iznad slobodne volje da se samostalno odlučuje o sopstvenom zdravlju i prevenciji oboljevanja. Zakoni se lako menjaju. Zakonodavci malo teže. Jednom doneta loša odluka o zdravstvenom problemu pojedinca nekada ima trajno loše, pa i fatalne posledice. Ko će snositi te posledice? Pojedinac ili država?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.