Kosovska Mitrovica Foto: EPA/Djordje Savic

„U skladu sa svojom pozicijom u sistemu visokog obrazovanja Republike Srbije, univerzitet će nastaviti da realizuje sve programske ciljeve i planove Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja čiji je univerzitet neotudjivi deo, a na ponos svih zaposlenih, studenata i naroda na prostoru Kosova i Metohije“, navodi se u saopštenju.

Kolegijumu su prisustvovali dekani svih deset fakulteta, student prorektor i predsednik studentskog parlamenta, a predsedavao je v.d. rektora Zdravko Vitošević.

Na sastanku je ocenjeno da pripreme za upisu u novu školsku godinu teku po planu i da se nastava i naučno istraživački rad odvijaju u skladu sa utvrdjenim programskim principima.

„Uz svesrdnu i nesebičnu pomoć resornog ministarstva, kancelarije za KiM i Vlade Srbije, univerzitet će nastaviti da bude stub opstanka i baza intelektualnog razvoja na KiM“, navedeno je saopštenju.

Nedavno su domaći mediji javili da vlasti u Prištini planiraju da usvajanjem novih zakona ugase srpski sistem obrazovanja na Kosovu i „otmu“ Prištinski univerzitet sa privremenim sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, koji sada radi u okviru srpskih zakona.

Povezani tekstovi