Kosovo nije primljeno u Evroviziju 1Foto: Logo

Evropska agencija regulatornih tela većinom glasova je odbila predlog da Kosovo bude primljeno u Evropsku radiodifuznu uniju (EBU).

Pomoćnik direktora Radio-televizije Srbije Milivoje Mihajlović, koji je prisustvovao sastanku u Oslu kao predstavnik naše kuće, rekao je da Kosovo nije uspelo da putem presedana uđe u EBU pošto su 673 glasa bila protiv, a 400 za izmenu statuta.

Mihajlović ukazuje da je taj proces trajao više od godinu dana a iniciralo ga je pet javnih servisa iz regiona – Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Mađarske.

„Mađarska je danas povukla potpis sa tog zahteva, ali se ipak raspravljalo i glasalo. Članice EBU su prihvatile argument RTS-a da se radi o političkom potezu, da se radi o političkom presedanu. Da će to štetiti miru u našem regionu i opredeljenju Evropske radiodifuzne unije da bude profesionalna a ne politička organizacija“, istakao je Mihajlović.

Pomoćnik direktora RTS-a smatra da se ne radi o ometanju profesionalnog razvoja RTV Kosovo.

„Oni imaju ugovor sa EBU i imaju sve benefite koje EBU nudi svojim članicama i pridruženim članicama. Jedino je ovo bio politički potez, na neki način dokazivanje da je Kosovo država, a ne međunarodni protektorat“, naglasio je Mihajlović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Kosovo nije primljeno u Evroviziju”

  1. I koliki je sad rezultat, 6:0, 7:0?
    Gospode bože, nikad vas nećemo stići.
    Jedino možda…ako Ramuš doda gas.
    Na recimo 200 na sat.
    Ma, znate na šta mislim.

  2. Još jedan uspeh politike koju vodi naš predsednik. Posle ove odluke nas čeka rešenje kosovskog pitanja u našu korist, a s’obzirom na zlatno doba koje smo ekonomski dostigli čeka nas period blagostanja. Sve to je rezultat mukotrpnog rada i odricanja Vučića i ljudi kojima se okružio. Zahvalan sam Bogu što sam doživeo ovakav procvat srpske spoljne i ekonomske politike! (sendvič: kulen, zdenka i krastavčići, ne mora puna dnevnica)

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.