Foto: Beoinfo

“Danas smo u sedištu Uprave za vanredne situacije u Beogradu razgovarali sa mladim polaznicima, koji će nam se uskoro pridružiti u redovima Ministarstva unutrašnjih poslova. Tokom ove godine primićemo oko 150 vatrogasaca-spasilaca na teritoriji čitave Srbije i time popraviti stanje u našim jedinicama, što će naravno doprineti da građani budu bolje zaštićeni”, rekao je ministar Stefanović.

On je podsetio da je posao vatrogasaca izuzetno težak i da su oni svakodnevno izloženi različitim izazovima i opasnostima.

“Ovi mladi ljudi su svesni toga, ali su se sa velikim zanimanjem i odlučnošću opredelili za ovaj poziv i video sam da su spremni da uče i da se obučavaju kako bi postali pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica”, rekao je ministar.

Osnovna obuka budućih vatrogasaca, koji su se prijavili na konkurs koji je Ministarstvo raspisalo prošle godine i prošli selekcije, kao i sam prijem na osnovu raspisanog konkursa realizuju se prvi put u istoriji, od objedinjavanja svih teritorijalnih vatrogasnih jedinica u sastav MUP-a 1992. godine.

“Nastavljamo i sa opremanjem celokupnog Sektora za vanredne situacije. Stiglo je prvih 800 kompleta zaštitnih uniformi za vatrogasce-spasioce, koje smo nabavili, ali ćemo isto tako raditi i na nabavci novih vozila. Time pokazujemo da poštujemo ljude koji rade najsloženije poslove, ali i da hoćemo da Srbija bude potpuno spremna za sve izazove”,  rekao je Stefanović.