Željko Veselinović Foto: Medija centar

Prijava je podneta protiv NN lica koje ima nalog na Fejsbuku pod imenom “Svetozar Pil”, zbog toga što je 29.8.2017. godine uputio ozbiljne pretnje predsedniku “Sloge” i njegovom detetu preko te društvene mreže porukom sadržine „Mrtvo ti dete j..em ustašo ti da pljuješ po Srbiji pripazi na rečnik kopile“.

U saopštenju ističu da Željko Veselinović, kao predsednik Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ u sklopu svog posla zaštite prava radnika daje često izjave za medije u kojima kritikuje loše stanje radnih i socijalnih prava u našoj zemlji, zbog čega mi u sindikatu smatramo da je i on postao meta sve zagađenijeg javnog diskursa u Srbiji, gde se svi koji ne misle kao vlast smatraju neprijateljima, stranim plaćenicima i izdajnicima.

„Dosadašnja praksa Višeg javnog tužilaštva je bila da se sve pretnje preko društvenih mreža upućene političarima na vlasti tretiraju ozbiljno odnosno podizanjem optužnica. Sa time nema nikakvih problema ali bilo bi problema ako bi iste takve pretnje po život upućene političkim protivnicima vlasti bile neprocesuirane. To bi značilo da državni organi štite samo one koji su trenutno na vlasti dok je za opoziciju otvorena sezona lova gde svaki psihopata može pretiti neistomišljenicima i biti ohrabren pasivnošću tužilaštva“, kaže advokat Vladimir Todorić, a prenosi „Sloga“. Dodaje i da će za svoj konačan sud sačekati reakciju tužilaštva.