Krov nad glavom: Prigovori na rad izvršitelja u praksi ne znače ništa 1Foto: Krov nad glavom (Arhiva)

Združena akcija „Krov nad glavom“ optužila je javnu izvršiteljku Mirjanu Dimitrijević da je prilikom pokušaja iseljenja porodice Vuksanović iz Prilepske 7, preuzela ulogu sudije i sama odlučila o prigovorima na račun svog rada.

„U sredu 30. septembra, u dvorištu porodice Vuksanović u Prilepskoj 7, javnost je u direktnom prenosu mogla da vidi kolika je izvršiteljska vlast – da argumenti dužnika koliko god da su tačni i dobro obrazloženi zapravo nemaju nikakvu snagu i da prigovori na rad izvršitelja u praksi zapravo nisu relevantni jer o njima odlučuje sam izvršitelj“, naveo je „Krov nad glavom“.

Oni kažu da je Mirjana Dimitrijević pet sati izigravala suđenje da bi na kraju „odlučila“ da su veštaci koje je sama angažovala u pravu bez obzira na to što je advokat dužnika jasno dokazao da predmet izvršenja, onako kako je opisan u izreci presude, ne može da se identifikuje.

„Podsećamo da su izvršitelji privatni preduzetnici, a ne sudije i činjenica da će na sve prigovore odgovoriti nakon što porodica završi na ulici, pokazatelj je očigledne sistemske samovolje izvršitelja“, navedneo je u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.