Krueziu: Vašingtonski sporazum nema pravnu vrednost, za Kosovo pitanje nestalih najvažnije 1Foto: Printscreen, Ekonomiaonline

Sporazum postignut u Vašingtonu nema pravnu vrednost, jer nikada nije poslat Skupštini na usvajanjei, rekao je u intervjuu za Ekonomia Online, portparol vlade Kosava Perparim Krueziu (Përparim Kryeziu), a prenosi Kossev.

Kako je naveo, nada se da će se na sledećem sastanku između premijera Aljbina Kurtija (Albin Kurti) i predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Briselu postići dogovor o agendi novog dijaloga.

Krueziu je rekao da sporazum potpisan u Vašingtonu između Kosova i Srbije nije legitiman zato što ga je potpisala Hotijeva vlada, koja je „bila nelegitimna“.

Prema njegovim rečima, u kontaktu sa SAD-om radi se na temama od zajedničkog interesa.

„Vašingtonski sporazum nije usvojen u Skupštini“, kazao je on.

Za sastanak održan 15. juna u Briselu, Krueziu je rekao kako je Vlada (Kosova) jasno stavila do znanja da je uzajamno priznavanje jedina finalizacija koju Kosovo prihvata.

“Sastanak 15. juna bio je sastanak za dijalog. Dakle, ne sastanak u okviru procesa dijaloga“, rekao je on i dodao da je pitanje nestalih najvažnije za Vladu Kosova.

Povodom izveštaja premijera Skupštini za sastanak u Briselu, rekao je da ako postoji ili poziv od Skupštine ili parlamentarne Komisije za spoljnu politiku, Kurti je otvoren da se odazove.

Nova runda dijaloga o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine očekuje se u julu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Krueziu: Vašingtonski sporazum nema pravnu vrednost, za Kosovo pitanje nestalih najvažnije”

  1. A tek sto „deklaracija o nezavisnosti“ nema pravnu vrednost…

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.