Foto: "Kuhinje sveta"

Kako navode organizaotri, specijalni gosti festivala biće ambasada Pakistana i ambasada Irana koje će predstavljati nacionalne kuhinje ovih zemalja. Svi ljubitelji mediteranske kuhinje imaće priliku da degustiraju i kupe prave grčke masline, začine ulja, vina, feta sir i slatkiše.

Ove godine planirana su predavanja i radionice poznatih blogera i nutricinista, kao i paneli o velikim lancima prodaje hrane i pića i i malim proizvođačima hrane.

U samom izlagačko-prodajnom delu, posetiocima će se predstaviti više od 50 samostalnih izlagača, kao što su: proizvođači organskih proizvoda, začina, testenina, džemova, meda, orašastih plodova, vina, rakije, proizvoda od šampinjona, proizvoda od voća, proizvoda od prepeličijih jaja… Ponudu će upotpuniti i zanimljivi slatkiši od domaćih sorti voća, namazi voćne rolnice, sokovi i sladoledi, ističu organizatori.

Tokom dva dana festivala, u saradnji s Kombank dvoranom biće organizovana i revija filmova stranih produkcija kako bi posetioci mogli da upotpune svoju posetu festivalu i umetničko-zabavnim sadržajem.

Tokom dva dana Festivala biće prikazano četiri filma (Knedlica, Džulijet, Šta smo još Bogu zgrešili i Svi znaju), a cena ulaznica biće snižene na 300 dinara. Festival je podržalo više od 30 medijskih kuća u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sloveniji i Hrvatskoj i Italiji. Ulaz na festival Kuhinje sveta je besplatan.

Povezani tekstovi