Kada su mu lekari dijagnostikovali disleksiju, petnaestogodišnji Luis Barnet iz mesta Kinver napustio je školu i u garaži svoje kuće počeo da proizvodi čokoladne bombone i čokoladu. Za kvalitet njegovih proizvoda uskoro su saznali i u lanacima supermarketa Senburi i Vajtrouz i ponudili su mu saradnju, nakon čega je Luis svoj mali pogon morao da prebaci u veće hale fabrike Bridžnort.

Kada su mu lekari dijagnostikovali disleksiju, petnaestogodišnji Luis Barnet iz mesta Kinver napustio je školu i u garaži svoje kuće počeo da proizvodi čokoladne bombone i čokoladu. Za kvalitet njegovih proizvoda uskoro su saznali i u lanacima supermarketa Senburi i Vajtrouz i ponudili su mu saradnju, nakon čega je Luis svoj mali pogon morao da prebaci u veće hale fabrike Bridžnort. Luisu odnedavno u proizvodnji čokolade i čokoladnih proizvoda pomažu i roditelji Fil i Meri, a zaposlio je i nekoliko radnika.
Mladi preduzetnik počeo je proizvodnju čokolade u aparatu sa samo jednim kalupom. Na početku je to radio da bi ispunio slobodno vreme, a proizvode je delio prijateljima i članovima porodice. Danas njegova firma proizvodi više stotina čokolada dnevno, a Sansburi Vajtrouz zatrpali su ga porudžbinama za Božić.
– Oduvek sam voleo da pripremam i jedem dobru hranu. Gurman sam i volim da znam odakle dolaze namirnice koje koristim u svakodnevnoj prehrani. Kolače sam počeo da pečem s mamom kad sam imao četiri ili pet godina i od tada u tome istinski uživam – objasnio je Luis, čiji je otac nedavno dao otkaz da bi se priključio porodičnom poslu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari