Mahmutović odbacuje zahtev za smenu, bira medije za koje govori 1Meho Mahmutović Foto: www.mc.rs

Vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru Meho Mahmutović odbacio je danas navode lekara specijalista koji traže njegovu smenu i kazao da je rad te zdravstvene ustanove bio dobro organizovan i da nije nedostajalo opreme neophodne za lečenje obolelih od korone.

On je, na konferenciji za novinare, na koju su pozvane samo RTV Novi Pazar i Radio televizija Srbije, kazao da mu je žao svakog ko je preminuo od posledica te zarazne bolesti i dodao da su „svi odgovorni zbog velikog broja umrlih u Novom Pazaru“.

Novinari ostalih medija ostali su uskraćeni za pravo da dobiju odgovore na pitanja koja interesuju javnost u ovom gradu.

Ovakav odnos Mahmutovića prema novinarima traje od njegovog imenovanja za v.d. direktora Opšte bolnice kada je i ukinuo funkciju portparola, tako da je ova zdravstvena ustanova jedna od retkih u Srbiji koja nema osobu zaduženu za odnose sa javnošću.

Umesto portparola, javnosti se obraća Mahmutović i to, po pravilu, preko medija naklonjenih lokalnoj ili republičkoj vlasti.

Grupa građana protestovala je danas ispred Opšte bolnice u Novom Pazaru, dok se vršilac dužnosti direktora te zdravstvene ustanove Meho Mahmutovič, čiju ostavku traže već danima, obraćao novinarima.

S obzirom na to da su pozvani samo Radio televizija Srbije (RTS) i Radio televizija Novi Pazar, novinari ostalih medija ostali uskraćeni za pravo da dobiju odgovore na brojna pitanja.

Okupljeni građani svoje nezadovoljstvo iskazivali su duvajući u pištaljke, a Mahmutovića i njegove saradnike prozivali zbog smrti velikog broja Novopazaraca od korona virusa, nazivajući ih „mesarima“.

„Mesari, imate li savesti, imate li etike? Dokle će mesari vladati bolnicom, a građani sve gledati sa strahom? Koliko košta ljudski život? Zašto je u Novom Pazaru umrlo najviše ljudi od korona virus“, upitali su učesnici protesta rukovodstvo bolnice.

Do sada je organizovano 16 skupova spred Opšte bolnice sa zahtevom da tu ustanovu vodi čovek iz naroda, kome će građani verovati.

Skup je protekao bez incidenata, a na kraju okupljanja je upućen poziv građanima Novog Pazar da i večeras prisustvuju redovnom protestu u 18 časova

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Mahmutović odbacuje zahtev za smenu, bira medije za koje govori”

  1. Poštovani „ostali mediji“, sada vidite kako je to kada ne možete nekom da postavite pitanje. Da li ste bar malo bili saosećajni sa kolegama novinarima koji su diskriminisani od strane g. Đilasa i njegovih kolega iz SzS.

    • A vi gospodjo novinarka, jeste li ikada stali u zaštitu vaših kolega kada se veliki vodja, vaš šef, drao i bio nekulturan , recimo sa novinarima, vašim kolegama sa recimo N1? Ja ne čuh da ste ikada podigli glas protiv toga nago vašem vodji podilazite pitanjima koje želi da čuje (ili vam ih presveta, svemoguca Suzana prosledi pre konferencije). E da i vi malo vidite kako je to. Znate li da nam je i od vas Vucicevih novinara podjednako muka kao od njega samog? Razmislite malo….sve ima svoj kraj…pa i sns sekta.

  2. Ako je dr Mahmutovic čist kao što tvrdi zašto je zabranio ostalim novinarima da postavljaju pitanja? Ima li ovaj čovek srama i obraza? Kako misliš da prodješ Pazarom od sramote ??? I još bi da i dalje bude direktor??? Ljudi….sanjam li ja ili je sve otišlo u bestraga???? Čovek se sada pojavio kada su došli lekari sa svih strana , pomogli, ispravili sve njegove brljotine, padali na nos od posla, ostavili svoje porodice…ne verujem šta čitam

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.