U isto vreme, ispred spomenika Knezu Mihailu, desetak mladića, članova ultradesničarske organizacije Srbska akcija, razvili su transparent na kome je pisalo „Junak, a ne zločinac“ i držali sliku Ratka Mladića na kojoj je krupnim slovima bilo ispisano „Djeneral“. 

Lider Dveri Boško Obradović tom prilikom je poručio da bi ga bila sramota da nije izašao i pružio podršku generalu Mladiću, te da je svako ko se oseća Srbinom sada ljut, jer je u Hagu izrečena presuda protiv Srbije.

– General Mladić, Radovan Karadžić i ostali očevi Republike Srpske treba da budu na prvim stranama istorijskih udžbenika, jer su devedesetih odbranili svoj narod – istakao je Obradović, poručivši da ne pristaje na presude Haškog tribunala, jer je on, kako je ocenio, osnovan da od Srba napravi genocidan narod. 

Poslanik Dveri Srdjan Nogo na sinoćnjem skupu poručio je da je njihova dužnost bila da pruže podršku generalu Mladiću jer, kako je kazao, „Srbija ne zaboravlja svoje heroje“. 

– General Mladić je doneo našem narodu najveću pobedu u proteklom veku a to je Republika Srpska i sprečio novi genocid nad srpskim narodom. Zato neka je srećna majka koja ga je rodila, a kako vidim da ovde ima dosta omladine, nadam se da i medju njima ima mnogo novih Mladića – završio je Nogo. 

Nedugo po završetku obraćanja Obradovića i Noga, okupljeni su se razišli sa Trga republike. 

Manji skup je organizovan i u Novom Sadu.