Foto: N1

Janković je kroz rad sa mladim ženama kontinuirano ukazivala na važnost poštovanja ljudskih prava, naglašavajući rodnu ravnopravnost kao vrednost svakog demokratskog društva u kojima se upravo negovanjem načela jednakih mogućnosti doprinosi razvoju u svim oblastima života.

Podsećajući da borba za ženska ljudska prava ne umanjuje prava muškaraca, Janković je učesnicama programa poručila da se za ravnopravno i tolerantno društvo moramo svakodnevno boriti svim mehanizmima koji nam stoje na raspolaganju, ali i sa jasnim ličnim stavom i primerom.

Vredno je truda odvojiti vreme i biti deo ovog programa, jer iako se čini da individualni rad sa jednom ženom predstavlja samo malu pomoć i pružanje podrške u prevazilaženju i savlađivanju početnih prepreka u njenom profesionalnom radu, odražava se na veliki broj ljudi, istakla je ona.

Cilj programa „Podeli svoje znanje“ bilo je profesionalno i lično osnaživanje žena kroz razmenu iskustava i znanja i međusobnu podršku, a mentorke su volonterski radile sa mentorinama, mladim ženama koje tek grade svoje karijere i žele da postanu uspešne u svojim oblastima rada.