Mihajlović osudila napade na Milenu Ivanović 1Foto: Beta/Miloš Miškov

„Zamerati jednoj ženi što je nastavila svoj život, zbog sebe i svog deteta, i to na najprizemniji način blateći je po društvenim mrežama, zloupotrebljavajući njene fotografije i njenu tragediju, i kritikovati je jer je sređena i nasmejana, nedopustivo je. Pitam se šta treba da uradi žena koja je ostala bez muža, jedna udovica, da bi zadovoljila patrijarhalna očekivanja sredine? Da se ugasi i uvene, nosi crninu da bi je pojedinci pohvalili kako je dobra i uzorna supruga,“ rekla je Mihajlović.

Potpredsednica Vlade rekla je da takve reakcije ne samo da nisu pristojne, već su i veoma opasne jer pokazuju da žena koja ima stav olako bude stavljena na stub srama, posebno ako taj stav nije u skladu sa tuđim očekivanjima, navodi se u saopštenju.

„Nekada su žene koje drugačije misle bile spaljivane na lomači, a danas, kada su načelno svima puna usta rodne ravnopravnosti, žene linčujemo mržnjom, bezočnim komentarima i uvredama. Niko nema pravo na to! Ne u Srbiji u kojoj se svakodnevno borimo za moderno društvo u kojem sve građanke i građani moraju da imaju jednaka prava i mogućnosti za život,“ zaključila je Mihajlović.