Mihajlović: Zlonamerni napadi na Vučića povodom sporazuma sa UGTR-om 1Foto: Ministarstvo rudarstva i energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je danas da su napadi na predsednika Srbije Aleksandra Vučića povodom potpisanog Sporazuma o saradnji s američkom kompanijom UGTR apsolutno neosnovani i zlonamerni, jer toj kompaniji nije dodeljen bilo kakav posao.

„Sporazumom se iskazuje namera kompanije UGTR da razvija projekte solarnih elektrana, a potpisan je u cilju razmene iskustava u ovoj oblasti i pritom ne sadrži nikakve finansijske obaveze za Republiku Srbiju“, istakla je Zorana Mihajlović u pisanoj izjavi.

Navodeći da nema ničeg neobičnog da se sa nekom kompanijom zaključi sporazum o saradnji, ona je ukazala da kompanija UGTR da bi radila na projektima u Srbiji mora da prođe sve zakonske procedure, uključujući i da bude izabrana kroz postupak javne nabavke ili postupak izbora strateškog partnera.

„Pošto potpisani sporazum ni na koji način ne garantuje ovoj kompaniji da će dobiti bilo kakav posao, njegovo korišćenje za napade na predsednika Srbije samo pokazuje da takve izjave nisu motivisane brigom za javne finansije, već političkim razlozima, koji najčešće stoje iza osporavanja razvojnih projekata“, navela je Zorana Mihajlović.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Mihajlović: Zlonamerni napadi na Vučića povodom sporazuma sa UGTR-om”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.