Navodno on namerava da svoj kamp na Srebrnom jezeru proda i da pod istim imenom ga otvori na pomenutoj lokaciji. Predsednik Opštine Dragan Milić za Danas negira ove spekulacije i tvrdi da se saradnja sa Teodosićem nastavlja.

Ove informacije dobijale su na snazi činjenicom da ove godine Teodosić, kao prethodnih godina, nije organizovao zvanično otvaranje kampa uz prisustvo medija i košarkaških reprezentativaca, a navodno je nezadovoljan odnosom lokalnog rukovodstva prema njemu kao nosiocu projekta košarkaškog kampa TEO4.

U razgovoru sa Milićem saznali smo da je jedino potvrđeno to da braća Teodosić na Divčibaru grade nekakav objekat, ali da ne zna zašta je namenjen. Ujedno je demantovao je glasine da Teodosić napušta Srebrno jezero naglašavajući da je trenutno u kampu šesta smena košarkaške obuke, gde se u svakoj smeni košarkaški obučavaju oko 130 polaznika, dečaka i devojčica iz Srbije, regiona i čitavog sveta.

– Ove godine kamp TEO4 već je obučio oko 1. 000 budućih košarkaša i košarkašica, tako da glasine da Teodosić napušta sa svojim kampom Srebrno jezero i da ga seli na drugo mesto, jednostavno nisu tačne. Ove godine pored dece iz Srbije bilo je polaznika iz Hrvatske, Slovenije, Grčke, Slovačke, Litvanije, Letonije… čak i iz Kine i radi se punom parom. Teodosić obilazi kamp, na veliku radost prisutne dece, i zajedno sa svojim kolegama košarkašima demonstrira im košarkaške poteze. Poslednji put bio je sa Bobijem Marjanovićem. Doduše, ove godine nije javno, uz prisustvo medija, otvarao početak sezone na kampu, što je dovelo u sumnju da se nešto loše dešava u vezi sa radom kampa, objašnjava prvi čovek Velikog Gradišta. On nam je rekao i da su svi košarkaški tereni i pomoćni objekti, kao i buduća sportska hala u vlasništvu opštine i da su sa Teodosićem zaključili ugovor o poslovno tehničkoj saradnji.

Neprocenjiva korist je za nas reklama kampanja koja ide na svim domaćim i svetskim televizijama u udarnim terminima, gde se pominje naša opština kao mesto gde Teo obučava mlade košarkaše. Zbog toga na Srebrnom jezeru u poslednjih godinu dana izgrađeno je 200 – 300 apartmana, što je ogroman uspeh, naglašava Milić.

– Duboko sam uveren da će Teodosić i dalje ostati na Srebrnom jezeru, jer je on ikona srpske košarke i kao takav je neprocenjiv u smislu marketinga i reklame za opštinu, kaže Milić i ističe da je završena prva faza radova na izgradnji sportske sale.