Revijalnim nastupom petrovačkog amaterskog pozorišta sa predstavom „Pukovnik Ptica“, spuštene su zavese na šeste amaterske glumačke svečanosti „Milivojev štap i šešir“. Ove godine „Milivojev štap i šešir“ okupio je najbolje pozorišne predstave i glumce koje Srbija trenutno ima u amaterskoj konkurenciji, tako da je stručni žiri u sastavu: Svetlana Herman, profesor, Rada Stefanović, nastavnik, i Radoslav Stanojević, profesor imali veoma težak zadatak da se odluče koji će glumac dobiti, kao pobednik, Milivojev šešir.

Ipak, na kraju, posle dužeg većanja odlučili su da pobednik šestih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“ bude glumac pozorišta Miroslav Antić iz Sente, Branislav Unginović, za ulogu u predstavi „Lepe oči, ružne slike“. U konkurenciji za nagradu bili su pobednici večeri Milan Marković iz Niša, Mira Simić iz Uba, Snežana Mandrašević iz Požarevca i Zoran Straka iz Batajnice, koji su dobili repliku Milivojevog štapa. Kao sveukupni pobednik Branislav Unginović, pored štapa dobio je i Milivojev šešir.

Pobednik uz zahvalnost za dobijenu nagradu poručio je da je ovaj šešir u stvari kruna dosadašnje njegove glumačke karijere.

Direktor Centra za kulturu, Aleksandar Lukić,koji je zatvorio svečanosti istakao je da mu je veoma drago što je poseta bila tako dobra i dodao:

„Ove svečanosti ne želim da zatvorim, već da najavim da počinjemo odmah sa pripremom narednih koje će biti još uspešnije od ovih takođe veoma uspešnih“.

Svake večeri predstave je pratilo oko 300 ljubitelja pozorišta, što se smatra kao izuzetna poseta, ako se uzme u obzir da su to bile predstave amaterskih pozorišta.

Ovaj festival iz godineu godinu pokazuje napredak kako u organizicionom tako i kvalititavnom smislu.Jedinu malu senku na ove svečanosti bacio je potez glumca požarevačkog pozorišta, Siniše Stankovića, koji je iz protesta što osoblje Centra za kulturu nije pustilo bez ulaznica nekoliko mlađih glumaca tog pozorišta, da prate predstavu svog pozorišta, na večeri posle predstave direktoru Centra vratio nagradu.Ni taj mali ekces nije umanjio uspeh do sada najbolje organizovanih glumačkih svečanosti „Milivojev štap i šešir“. I festival regionalnih amaterskih pozorišta „Živki Matić u čast“ i „Milivojev štap i šešir“, su uvertira za glavni pozorišni događaj u Požarevcu,glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“,koje će se održati po 15 jubilarni put u periodu od 08. Do 13. Aprila.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.