Ministar Đorđević sa delegacijom MMF-a o socijalnoj zaštiti i penzionom sistemu 1Foto: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kako je navedeno u saopštenju, Đorđević je predstavio delegaciji MMF-a set zakona čije se usvajanje očekuje u narednih godinu dana i istakao da je jedan od njih i Zakon o penzionom i invalidskom osiguranju. Kako kaže, briga o najstarijim građanima jedan je od prioriteta rada resornog ministarstva te se u skladu sa tim veliki broj aktivnosti usmerava na poboljšanje njihovih uslova života.

„Dosadašnja saradnja sa MMF-om bila je na visokom nivou i nastojaćemo da i u budućnosti nastavimo tu dobru saradnju na obostrano zadovoljstvo, a u korist građana Republike Srbije“, istakao je ministar i zahvalio MMF-u na dosadašnjoj podršci.

Kako se dodaje u saopštenju, delegacija Međunarodnog monetarnog fonda pohvalila je dosadašnje rezultate Ministarstva istakavši da uvek postoji prostora za dodatno unapređenje saradnje, te da je njihova podrška Srbiji uvek prisutna.