Ministar odbrane: 'Srbija je evropska sila' po broju ispravnih tenkova 1Aleksandar Vulin Foto: Ministartsvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je danas ocenio da je „po broju ispravnih tenkova Srbija evropska sila“.

Rekao je da to nije dovoljno jer tenkovi moraju biti modernizovani da bi „mogli da se nose s najsavremenijim tenkovima u svojoj klasi“, i da moraju imati odgovarajući broj posada da bi svaki bio „koristan i upotrebljiv“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vulin je u Vojnom kompleksu „Pasuljanske livade“ prisustvovao probi „prototipa usavršenog tenka M-84 AS1“ – piše u saopštenju.

„Srbija je tenkovska sila, ali to ne sme da bude samo po broju, već mora da bude i po tehničkim rešenjima i posadama“, rekao je Vulin.

Pomoćnik ministra za materijalne resurse, Nenad Miloradović, rekao je da modernizacija tenka „M-84 AS1“ znači da je pored „komandno-informacionog sistema i odgovarajućih komunikacionih i računarskih sistema“, opremljen i novom „daljinski upravljanom borbenom stanicom, koja mu daje potpuno novi kvalitet u borbi i pruža znatno veći nivo zaštite i borbene efikasnosti“.

Miloradović je rekao da se radi i na narednoj fazi, za „modernizovani tenk M-84 AS2“, unapređivanjem nekoliko podsistema.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

14 reagovanja na “Ministar odbrane: ‘Srbija je evropska sila’ po broju ispravnih tenkova”

  1. Ovaj je nepopravljiva budaletina. Da te tenkove ponekad provozate, verovatno bi se videlo o kakvoj se „ispravnosti“ radi. Taj tenk je danas najranjiviji u Evropi – sredstva za uništenje su napredovala , a on je ostao onakav kakv je i proizveden! Slična situacija je i sa MiG.29 – kante sa livade su remontovane i sada je na nivou onog aviona kao kada je kupljen osamdeset i neke! U prevodu – danas u vazduhu može da posluži samo za odstrel kao fazan!!! Sramota je kakve poluistine i neistine plasira narodu ova osoba poznatija kao Tetkino Tetinče!!

  2. Ispada da smo u svemu prvi, osim u BDP po glavi stanovnika. Ali tu napredujemo. Sad smo 14ti. Ne u Evropi naravno – tu smo na dnu lestvice — nego u Africi. Ali i to je pobeda SNSa!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.