Ministarstva pravde Srbije i Azerbejdžana potpisali Memorandum o saradnji 1Foto: Ministarstvo pravde Srbije

U okviru zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Republici Azerbejdžan, ministarka pravde Srbije Nela Kuburović i ministar pravde Azerbejdžana Fikrat Mamadov potpisali su danas u Bakuu Memorandum o saradnji između dve države u oblasti pravosuđa.

Kako se navodi u saopštenju, prema potpisanom Memorandumu, dva ministarstva pravde sarađivaće u poslovima iz svoje nadležnosti, razmenjivati iskustva i prakse u cilju uskađivanja nacionalnog zakonodavstva sa međunarodnim standardima.

U skladu sa potpisanim dokumentom, ministarstva će razmenjivati i iskustva u oblasti međunarodne pravne pomoći u građanskim i krivičnim stvarima. Takođe, dve strane će sarađivati i u poslovima unapređenja elektronskog pravosuđa, modernizaci je pravosudnog sistema, obrazovanja i obuke osoblja pravosudne uprave, unapređenja pravosudnih profesija, kao i razmene iskustava u oblasti reforme i modernizacije izvršenja kaznenih sankcija u skladu sa međunarodnim standardima.

„Zajednička saradnja ministarstava pravde Srbije i Azerbejdžana realizovaće se i u drugim oblastima od zajedničkog interesa kroz razmenu informacija i iskustva, kao i organizovanjem radnih sastanaka stručnjaka i razmena delegacija. Sprovođenje memoranduma doprineće daljem unapređenju odnosa dve države, kao i bržem razvoju njihovih ekonomija“, dodaje se u saopštenju.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ministarstva pravde Srbije i Azerbejdžana potpisali Memorandum o saradnji”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.