Ministarstvo kulture će finansirati štampanje novog izdanja knjige preminulog hirurga Lazića 1Miodrag Lazić Foto: KC Niš

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da će finansirati štampanje novog izdanja knjige „Dnevnik ratnog hirurga“, doktora Miodraga Lazića koji je preminuo zbog posledica zaraze korona virusom.

U saopštenju se navodi da je to izraz dubokog poštovanja prema prerano preminulom, velikom čoveku i znamenitom srpskom hirurgu Laziću i dodaje da će tiraž podeliti svim bibliotekama u Srbiji i Republici Srpskoj.

„Životne vrednosti za koje se zalagao, radna etika i ljudske i moralne osobenosti činile su od Miodraga Lazića uzoritu ličnost herojskih dimenzija i primer onog kulturno-istorijskog obrasca u pojedincu, koji je kao model i uzor vekovima bio inspiracija narodnoj etici, moralu i književnosti“, dodaje se u saopštenju.

Poznati hirurg koji je spasio mnoge živote tokom ratnih devedesetih godina Miodrag Lazić (55) preminuo je u utorak u niškom Kliničkom centru.

Lekari te zdravstvene ustanove proteklih dana borili su se za život svog kolege, ali nisu uspeli da ga spasu.

Lazić je rođen u Zemunu 1955. godine, a specijalizaciju iz hirurgije završio je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, u svojoj 30. godini i postao jedan od najmlađih hirurga u Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Ministarstvo kulture će finansirati štampanje novog izdanja knjige preminulog hirurga Lazića”

  1. Hvala Bogu, doživesmo i da kultura uloži sredstva da promoviše prave vrednosti.
    Pozdravljam inicijativu, veliki je dr Lazić bio najpre ČOVEK a zatim i rodoljub!
    ŽIVELA SRBIJA!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.