Ministarstvo odbrane: Antić da se uzdrži od pritisaka na vojno pravosuđe 1Foto:Logo

Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da neće odgovarati na političke napade lidera Vojnog sindikata Srbije Novice Antića i pozvalo predsednika tog sindikata da ne pokušava da sprovodi pritisak na vojno pravosuđe.

„Antić može da napada ministra odbrane Aleksandra Vulina i da koristi sva sredstva u političkoj borbi i mi na to ne možemo da odgovaramo. Od njega kao i svih drugih učesnika u političkoj borbi tražimo da ne pokušavaju da vrše pritisak na vojno pravosudje, a sve primedbe u pravnom smislu koje nije izneo na devet od deset ročišta Antić može da iznese na civilnim sudovima“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

To ministarstvo je zatražilo od njega da se, kako se navodi, „uzdrži od vredjanja časnih oficira“ koji rade u vojnom pravosudju jer oni sude, kako se dodaje, „samo i jedino po zakonu“.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novice Antić ranije danas optužio je ministra odbrane Aleksandra Vulina da svakog dana temeljno i marljivo radi na urušavanju ustavnog poretka Srbije i ugleda i rejtinga predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a kao dokaz navodi sva saopštenja Ministarstva odbrane koje, prema njegovim rečima „radi kao pi-ar služba Aleksandra Vulina“.

„Poslednji izveštaj Evropske komisije o napretku Srbije jasno govori o rezultatima rada Aleksandra Vulina. Кoliko god se predsednik Vučić trudio da Vojsku Srbije i Srbiju prikaže u dobrom svetlu, poput slona u staklarskoj radnji pojavi se Vulin i sve to sruši“, naveo je Antić.

Antić je odgovorio na saopštenje Ministarstva odbrane povodom pravosnažne odluke Vojnog suda kojom je generalni sekretar tog sindikata Predrag Jevtić izgubio vojnu službu, a u kojem je navedeno da je vojno pravosudje samostalno i da odluke donosi „samo i jedino“ u skladu sa zakonom.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.