Ministarstvo odbrane: VSS-u bliži sud stranaca od suda Srbije 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će odgovoriti na zvanične upite Međunarodne organizacije rada (MOR) čim ih dobije, istovremeno optužujući Vojni sindikat Srbije (VSS) da mu je „sud stranaca bliži od suda svoje zemlje“.

Reagujući na saopštenje VSS, u kom se navodi da je ta agencija Ujedinjenih nacija pokrenula postupak u vezi sa mobingom i pritiscima na VSS, Ministarstvo odbrane navodi da sindikalci „slobodno (mogu da) zovu koga hoće, ali (da) to ne može da promeni pravosnažne odluke nadležnih vojnih organa“.

„U Vojsci Srbije pravila su ista za sve i važe za sve. Važe za oficire, podoficire, vojnike, pa i članove sindikata. Istine radi VSS nije reprezentativan sindikat, a posebno nije jedini sindikat u Vojsci Srbije… Nije neobično da političari u Srbiji nezadovoljni položajem napadaju svoju zemlju, ali jeste iznenađenje da su pripadnici Vojske Srbije, pa čak i bivši, pokrenuli strance, od gospođe (predsedavajuće Delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanje) Fajon do MOR da naškode Srbiji i njenoj vojsci“, ocenjuje se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane je takođe optužilo „predstavnike pokreta ‘Metla’ i VSS“ da vrše mobing i pritisak na vojno pravosuđe i da svoje političke sukobe ne treba da prenose na Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije.

„Političari mogu i treba da se sukobljavaju i zato Ministarstvo odbrane neće odgovarati u ime ministra odbrane Aleksandra Vulina, o njemu sud donose birači, kao i o onima koji ga napadaju… Sve što su gospoda iz ‘Metle’ i VSS propustili da kažu ne dolazeći na devet od deset ročišta, molimo ih da iznesu na Upravnom sudu koji radi u pravnom sistemu Republike Srbije“, navodi se u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Ministarstvo odbrane: VSS-u bliži sud stranaca od suda Srbije”

  1. Dragi drugovi iz Ministarstva koje ne postoji od 03 juna . Ne znam da li ste upoznati da „sudovi svoje zemlje“ takodje ne postoje od dolaska Vucica na vlast. Tako da cemo svi stanovnici Srbije u buduce biti primorani da se u vecoj meri obracamo „sudovima stranaca“u Evropi i medjunarodnoj zajednici. Bolje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.