Foto: Stefana Savić

„Vrlo je jasno da razgovori i rešenje nisu ni bili krajnji cilj jučerašnjeg okupljanja, koje je predsednik štrajkačkog odbora Milan Vujačić i najavio kao političko. Umešanost politike nedvosmisleno potvrđuje i to što je juče, pored radnika fabrike, prisustvovao i jedan politički lider, inače neuspešan predsednički kandidat“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je poručilo radnicima Goše da su oni koji ih porede sa zaposlenima u Galenici, Fijatu ili Petrohemiji „u najmanju ruku nekorektni“, jer, kako navode, te situacije su neuporedive.

Država je, kažu, već uradila sve što je mogla za radnike Goše, pa i više od toga.

„Obezbeđena im je jednokratna novčana pomoć od 60.000 dinara po zaposlenom, a zdravstvene knjižice su overene do 30. septembra 2017. godine zahvaljujući uplati od 6,5 miliona dinara Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje iz budžeta Republike Srbije“, kažu u Ministarstvu i dodaju da je obezbeđena podrška za reprogram duga i da je radnicima obezbeđena mogućnost da nastave proizvodnju kroz Hestil i Jugoimport SDPR, piše N1.

„Ponuđeno im je i privremeno preuzimanje od strane drugih kompanija u Velikoj Plani i Topoli, kako bi imali neka primanja dok se problem ne reši, ali radnici nisu bili zainteresovani, iako tim angažmanom ne prestaje obaveza vlasnika Goše prema njima.

Ministar privrede Goran Knežević poručuje da su vrata ministarstva za radnike Goše uvek otvorena, kao što su bila i do sada. On ističe da je Ministarstvo tri puta do sada pozivalo vlasnika te kompanije na razgovor“, zaključuje se u saopštenju, uz konstataciju da ostaje nejasno zašto poziv na pregovore nije prihvatio aktuelni generalni direktor Goše Milutin Šćepanović.