– Razgovarali smo o mnogim temama, a prvenstveno o unapređenju normativnog okvira za još bolju saradnju između naše tri zemlje. To se pre svega tiče međunarodne pravne pomoći u krivičnim stvarima, rekla je ministarka pravde Srbije Snežana Malović. Ona je dodala da su se tokom razgovora dotakli i konkretnih predmeta za koje sve tri zemlje imaju interes da se počinioci tih zločina nađu pred licem pravde i da je „sigurna da ćemo moći da postignemo konkretne rezultate dogovora“.

Ministar pravde Hrvatske Dražen Bošnjaković rekao je da slučaj Paravinja pokazuje da postojeći sporazumi o saradnji između tri države nisu dovoljni i da ih treba proširiti.

– Nakon toga će postupak izručenja Paravinje biti i te kako moguć, da bude izveden pred nadležni sud i da mu se sudi za najteže delo koje je počinio, vodeći računa i o svim krivičnim delima koja je počinio u regionu, naveo je Bošnjaković.

Ministar pravde BiH Bariša Čolak je rekao da postoji i prostor i volja za proširenje saradnje tri države.

Sastanku u opštini Sremski Karlovci prisustvovali su i glavni tužioci iz tri države. Povod za razmatranje proširenja sporazuma o izručenju je slučaj Dragana Paravinje, koji ima srpsko i hrvatsko državljanstvo, a koji je osumnjičen za silovanja u sve tri zemlje.