Miodrag Jevtić izabran za novog rektora Megatrend univerziteta 1

Prof. Jevtić istaknuti je naučni i pedagoški radnik. Više godina bio je načelnik VMA, a potom i prvi rektor Univerziteta odbrane. Autor je većeg broja naučnih radova, član Njujorške akademije nauka i brojnih domaćih i inostranih naučnih i stručnih asocijacija. Nosilac je visokih priznanja i odlikovanja za javnu delatnost i naučni rad, uključujući i Orden Svetog Save.

Obraćajući se prilikom preuzimanja nove dužnosti, prof. Jevtić je, pozdravivši zaposlene i ugledne zvanice, i zahvalivši osnivaču i vlasniku, prof. dr Mići Jovanoviću, izložio viziju daljeg razvoja Megatrendove akademske porodice koja objedinjuje delatnost 12 fakulteta u četiri naučno-obrazovna i umetnička polja na nivou osnovnih, master i doktorskih studija.

„Naš najstariji i najveći privatni univerzitet – koji ulazi u četvrtu deceniju rada – želi da bude još otvoreniji za najdarovitiji deo mlade populacije, nudeći polivalentnost i savremenost svojih studijskih programa, moderne učionice i kabinete, didaktički najpovoljniju srazmeru teoretske i praktične nastave, uz mogućnost obuke i angažovanja u najuglednijim domaćim i stranim preduzećima i ustanovama“, rekao je na svečanosti prof. dr Miodrag Jevtić.

Dosadašnji rektor Megatrend univerziteta, prof. dr Mića Jovanović, imenovan je za počasnog predsednika Univerziteta.