– Velika mi je čast što sam uspeo da se upišem u knjigu najboljih sportista Užica, jer su užički sportisti na samom sportskom vrhu Srbije – rekao je na svečanosti Petrović, ocenivši da su užički sport u 2008. godini obeležili veliki uspesi atletičara.

Atletičari užičke Mladosti nastupali su na svim nacionalnim takmičenjima i osvojili 23 zlatne, osam srebrnih i četiri bronzane medalje. Sa internacionalnih takmičenja doneli su osam balkanskih i tri medalje sa evropskih šampionata.

Dragiša Kuzmanović, profesor fizičkog vaspitanja i trener u tom klubu, proglašen je za najboljeg trenera, a Ana Radovanovićiz Streljačkog kluba „Aleksa Dejović“ i Nemanja Cerovac, atletičar Mladosti, proglašeni su za najbolje mlade sportiste. Nagrade najuspešnijim sportistima uručene su preksinoć na svečanosti u Narodnom pozorištu, kada je gradonačelnik Jovan Markovičnajavio da će grad u narednoj godini podržati sport sa 23,5 miliona dinara, što je pedeset odsto više nego ove godine.

– Nameravamo da iduće godine izgradimo nekoliko otvorenih bazena na Plaži, jednu manju sportsku halu u saradnji sa Ministarstvom za sport i omladinu, a ako budemo mogli izgradićemo i manji zatvoreni bazen – obećao je Marković.

Priznanje Sportskog saveza za životno delo dobio je majstor FIDE Slobodan Radojičić. Danku Bjeličiću, profesoru fizičkog vaspitanja u OŠ „Aleksa Dejović“, pripala je nagrada za pedagoški rad, a preduzeću Control point je uručeno priznanje za podršku razvoju užičkog sporta u ovoj godini.