Foto: Medija centar

Njemu je uzet pasoš, a u kućnom pritvoru bice dok sud ne odluči suprotno, piše Blic.

Glavni pretres u postupku protiv Milene Trajkovic i Saše Mirkovica, zakazan za danas u zaječarskom Osnovnom sudu, odložen je za utorak, 24. oktobar, na zahtev odbrane okrivljene Milene Trajković.

Nataša Tošic, jedan od advokata tima koji zastupaju Mirkovića, je potvrdilada je danas odloženo sudenje, prvookrivljena Milena Trajkovic, nije imala rok od 8 dana za pripremanje svoje odbrane.

Mi smo danas istakli zahtev za ukidanje pritvora kao najteže mere za obezbedenje prisustva Mirkovića. Danas smo predali njegov pasoš, ponudili gotov novac kao jemstvo i da boravi u kucnom zatvoru uz primene mere elektronskog nadzora do okoncanja ovog krivičnog postupka, rekla je advokat Tošic.

Sud je uvažio zahtev, pustio Mirkovića kuci bez elektronskog nadzora, i odbacio ponudu za jemstvo.

Tako će Mirkovića, policija nenajavljeno posećivati kod kuće kako bi proverili da li poštuje odluku o kućnom pritvoru. Mirković će biti proveravan pozivima na fiksni telefon, piše Blic.

Državna revizorska institucija podnela je prijavu protiv Saše Mirkovića, bivšeg predsednika Skupštine Zaječara, zbog zloupotreba u postupcima javnih nabavki.