Momirović: Isplaćeno 1,8 milijardi dinara pomoći autobuskim prevoznicima 1Foto: BETAPHOTO/MINISTARSTVO GRADJEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/Djordje Krstic/DS

Autobuskim prevoznicima do danas su isplaćene četiri rate subvencija u iznosu od skoro 1,8 milijardi dinara, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, a saopštilo je to Ministarstvo.

Momirović je, na sastanku sa predstavnicima licenciranih autobuskih prevoznika kojima se dodeljuju bespovratna sredstva kao vid podrške zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih kovidom-19, rekao da je pomoć dodeljena za 654 prevoznika za nešto manje od 7.000 autobusa čime je sačuvano 13.000 radnih mesta.

„Ministarstvo i Vlada Srbije su odlučnim potezima podržali autobuske prevoznike. Jasno smo rekli auto-prevoznicima da će Vlada Srbije uvek biti uz njih i mi nećemo dozvoliti da propadnu, i ako korona i ubuduće bude imala razorne efekte, samo pod jednim uslovom, a to je da oni čuvaju svoje kompanije i da čuvaju svoje zaoposlene“, izjavio je Momirović.

On je rekao da je tokom izuzetno konstruktivnog sastanka otvorena i diskusija o projektu „Otvoreni Balkan“ (Open Balkan), koju je pokrenuo predsednik (Aleksabdar) Vučić, i da je cilj potpuno slobodan promet ljudi i roba, brža komunikacija, kako bi između ostalog i autobuski prevoznici našli svoj interes, dodatno razvili svoje poslovanje i zaposlili što veći broj ljudi.

Predstavnici autobuskih prevoznika ocenili su, kako se navodi, da u prethodnih 25 godina rada „nisu imali tako konstruktivan odnos i komunikaciju sa resornim ministarstvom kakvu imaju danas“.

Podvukli su da „bez jasnog stava Momirovića vezanog za dodelu subvencija autobuskim prevoznicima i produktivnog odnosa sa državom, oni danas ne bi mogli da nastave rad“.

Planom subvencija biće dodeljena bespovratna sredstva licenciranim autobuskim prevoznicima šest puta u visini od po 600 evra u dinarskoj protivvrednosti obračunatoj po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.