„I dalje je na snazi dosadašnji režim po kojem državljani Srbije mogu da prelaze crnogorsku granicu samo sa ličnom kartom. Takođe, isti je režim za decu koja putuju samo sa jednim roditeljem ili bez roditelja – moraju imati odgovarajući dokument sa fotografijom i pismenu suglasnost, ako ne putuju sa oba roditelja“, navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore, koje prenosi N1.

Iz Granične policije Srbije za N1 je rečeno da za sada nemaju takve informacije i da im se niko nije žalio zbog vraćanja sa crnogorske granice.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) demnatovalo je danas informaciju da je za ulazak u Crnu Goru potreban pasoš i da je veliki broj građana Srbije vraćen sa granice zbog toga što nisu imali
taj dokument.

„Netačna je vest da za ulazak u Crnu Goru treba pasoš, radi se o dezinformaciji, rečeno je FoNetu u MUP. Na osnovu međudržavnog sporazuma, državljani Srbije u Crnu Goru ulaze samo sa važećom ličnom kartom.

Portal Kamatica objavio je da je izvestan broj srpskih turista vraćen sa crnogorske granice jer nisu posedovali putne isprave odnosno pasoše za sebe i decu.