MUP: Dnevno oko 10.000 zahteva za izdavanje ličnih dokumenata 1Foto: Aleksandar Veljković

U prvoj polovini juna broj zahteva za izdavanje ličnih dokumenata, pasoša i ličnih karti građana veći je za 40 odsto u odnosu na isti period 2019. godine, pre izbijanja pandemije Korona virusa, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se dodaje, od početka meseca u svim policijskim upravama i stanicama u Srbiji dnevno se podnosi u proseku oko 10.000 zahteva, a osim toga svakodnevno oko 8.500 građana dođe u policijsku stanicu da podigne lična dokumenta, pasoše i lične karte.

Samo tokom ponedeljka, kako navode iz MUP-a, izdat je rekordni broj ličnih dokumenata, 9.139 pasoša i 3.164 ličnih karata.

„Da bismo unapredili rad i ubrzali proces, a time i građanima omogućili da efikasnije dođu do ličnih dokumenata, povećan je broj šaltera sa 390 na 480, a u najopterećenijim policijskim stanicama produženo je i radno vreme“, navodi se u saopštenju MUP-a.

Napominju da usled epidemiološke situacije, veliki broj građana nije pravovremeno produžio ili zamenio lična dokumenta, zbog čega je ove godine znatno povećan broj zahteva.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzelo je sve mere kako bi efikasno odgovorilo na povećane zahteve građana i poziva ih da na vreme provere važnost svojih putnih isprava i ličnih dokumenata i pravovremeno podnesu zahtev za izdavanje novih, ne čekajući zadnji trenutak, pred istek dokumenta, da to učine“, dodaje se u saopštenju.

Podsetimo, sredinom maja MUP je saopštio da je usled povećanog interesovanja građana za izdavanje putnih isprava, u Beogradu, Novom Sadu i nekim drugim gradovima produženo radno vreme službe koja se time bavi, a uveden je i rad nedeljom.

Građani termine mogu da zakažu i putem portala e-Uprave .

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “MUP: Dnevno oko 10.000 zahteva za izdavanje ličnih dokumenata”

  1. Ja sam bila u mupu u Ljermontovoj nije bilo gužve srećom,pa sam brzo uspela da podnesem zahtev za izdavanje dokumenta.I u Zemunu sam čula da nema mnogo gužve.Nadam se da sam malo pomogla.Pozdrav.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.