MUP: Požari na Zlatiboru i Tari stavljeni pod kontrolu 1Ilustracija Foto: Pixabay/ skeeze

Pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica Sektora za vanredne situacije, nakon celodnevne borbe sa požarima na otvorenom prostoru, stavili su pod kontrolu požare na Zlatiboru i Tari, saopšteno je danas iz MUP-a.

„Požari koji su izbili jutros na području opštine Čajetina, u atarima sela Mušvete i Кriva Reka, stavljeni su pod kontrolu i okruženi su sa 55 vatrogasaca-spasilaca vatrogasno-spasilačkih jedinica iz Čačka, Zrenjanina, Beograda, Novog Sada, Užica i Niša, sa 20 vozila, teškom mehanizacijom, kao i 20 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih društava“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je i požar na Tari u mestu Zaovine „pod kontrolom“, kao i da na njegovom sprečavanju i lokalizaciji intezivno radi 31 vatrogasac-spasilac iz Užica, Pirota, Кruševca, Valjeva, Šapca i Pančeva sa 12 vozila, kao i po deset pripadnika Nacionalnog parka Tara, i dobrovoljnih vatrogasnih društava.

„Trenutno na lokalizaciji požara na vrhu Brijač na planini Murtenica radi 82 vatrogasca-spasioca iz deset organizacionih jedinica sa 28 vozila, kako bi zaštitili ljudske živote, životnu sredinu i materijalna dobra“, navodi se u saopštenju.

U prepodnevnim časovima, jedinice vatrogasaca koje su obezbeđivale požar na Mokroj Gori preusmeravalesu se na Zlatibor.

Požar je buktio i na Mokroj Gori, srećom na nepristupačnom području.

Oko 100 hektara šume i niskog rastinja gori jutros, ali požar ne ugrožava domaćinstva.

Načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da su vatrogasci cele noći gasili požar i radili na otvaranju dva pristupna puta kako bi vatrogasna vozila i tehnika mogli da priđu što bliže požaru.

Kako je ranije javila agencija Beta, deo vatrogasaca i  dežurao je u Murtenici gde je lokalizovan požar pre dva-tri dana, a više požara u više sela Zlatiborskog okruga je gašeno u prethodna dva dana.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “MUP: Požari na Zlatiboru i Tari stavljeni pod kontrolu”

  1. Iz poštovanja prema tim hrabrim ljudima,postavite sliku Srpskih a ne Američkih vatrogasaca

  2. Ljudi moji nema sta da opase travu i svi to znamo i pravimo se blesavi misleci na drzavu koju ce to gasenje vise da kosta nego da stimulise stocarstvo Pa cena jalove ovce od Milosevica je10 dinara veca ha ha a kilo zita kod nas 35dinara sto znaci fiskal no samoubistvo ko ih gaji jel?Milos jekr ijo sume a mi pravimo sumadiju koja ce nazalost tek da gori i vise da kosta a nedanu seljaku sto su manja sredstva od gasenja pozara

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.