MUP: Uhapšen francuski državljanin zbog prevare, poziv prevarenim građanima da se jave 1Uhapšeni francuski državljanin koji se lažno predstavljao Foto: MUP

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su francuskog državljanina E. K. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara, saopštio je danas MUP.

Kako se sumnja, on se u septembru ove godine u jednom hotelu u Beogradu lažno predstavljao kao državljanin Kameruna i doveo oštećenog u zabludu da pomoću određenih sredstava i veština od jedne originalne novčanice apoena evra može napraviti više originalnih novčanica.

„Oštećeni mu je, kako se sumnja, predao 100.000 evra, da bi osumnjičeni zamenio taj novac za papir koji je upakovao u kesu identičnog izgleda, a hotel napustio sa originalnim novcem“, navodi MUP i dodaje da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pošto se sumnja da postoji više oštećenih, MUP je pozvao sve građane koji su prevareni na navedeni način da se jave u PU za grad Beograd na brojeve telefona 011/279-8409 i 011/279-8410.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “MUP: Uhapšen francuski državljanin zbog prevare, poziv prevarenim građanima da se jave”

  • Najverovatnije je u pitanju prastari trik umnožavanja novca.
   Obično ga izvode ljudi iz egzotičnih država, pošto se žrtva tako lakše ubedi da oni u tim svojim dalekim državama dakle potiču imaju specijalne plemenske čarolije i mađije za koje mi ovde ne znamo i nismo nikad ni čuli.
   Trik se sastoji u tome da mađioničar prvo uzme od buduće žrtve (i sadašnje naivčine) malo novca i čisto onako neobavezno, izvede neko čarobno bajanje i od ono malo novca napravi ne mnogo veću ali, ipak sasvim pristojnu svoticu. Žrtva svojim očima vidi da je malo novca ni iz čega postalo ne baš tako malo novca i taj novac je potpuno pravi, nema falsifikovanih novčanica, ni bilo kakve druge prevare.
   Posle par takvih dobitaka praktično ni iz čega, naivčina je konačno upecana i preparirana za „veliki dobitak“, za koji, eazume se, i ulog treba da bude veliki. Kad donese pare za veliki ulog, egzotični mađioničar izvodi novu tačku u kojoj on isparava zajedno s parama!

  • Citiram komentar sa twitera:
   „Taj mora da je iz SNSa, ima 100000 evra a glup k’o noć“

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.