Foto: belhospice/Tviter

Ovaj, deveti po redu humanitarni turnir, Centar za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu BELhospice organizovao je uz podršku kompanije Bambi i Sportskog centra Fudbalskog saveza Srbije.

Snage na terenu odmerili su timovi Bambi, Generali Osiguranje, Apatinska pivara, Piraeus bank, Polimark, KPMG, Telegroup, Coca-Cola HBC Srbija, Bel Medic, Saga, I&F McCANN Grupa, Muehlbauer, Credit Agricole, Telenor i Dental Plaza, uz podršku kompanija Karanović Nikolić, Intersport i Infostud.

U finalu je tim kompanije Dental Plaza odneo pobedu nad timom TeleGroup dok je trećeplasirana bila ekipa kompanije Telenor.

Turnir se svake godine organizuje sa ciljem sakupljanja sredstava za rad organizacije, ali i kako bi se podizala svest u javnosti o potrebama za palijativnim zbrinjavanjem pacijenata obolelih od raka koje je u Srbiji još dostupno malom broju pacijenata kao i o neophodnosti izgradnje prvog
stacionarnog hospisa za smeštaj ovih pacijenata.

BELhospice je u novembru 2015. počeo veliku kampanju pod sloganom Budi tu! sa ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju prvog stacionarnog hospisa u Srbiji koji će
značajno podići kvalitet života terminalno obolelih pacijenata i njihovih porodica, navodi se u saopštenju.