U rekonstrukciju jedine gradske sportske dvorane uloženo je oko 9,5 miliona dinara, od čega je Ministarstvo za infrastrukturu obezbedilo pet miliona, a Ministarstvo omladine i sporta tri i po miliona dinara. Ostatak novca za molersko-farbarske radove, zamenu cevi za grejanje, podova i rekonstrukciju svlačionica, obezbedili su grad i ustanova Veliki park, koja gazduje dvoranom.

Rešavanje višegodišnjeg problema nedostatka prostora za treninge u gradu, na preksinoćnjoj svečanosti pred nekoliko stotina Užičana, najavio je Slaviša Zlatanović, državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport. On je saopštio da će to Ministarstvo finansirati izgradnju još jedne hale, čija će gradnja, kako je rekao, početi na proleće. Pored toga, rekao je da će početkom iduće godine, Ministarstvo finansirati izgradnju sportskih objekata u nekoliko gradova Srbije.

Prema rečima Radovana Ristovića, člana Gradskog veća Užica, nova i manja sportska dvorana najverovatnije će se graditi pored postojeće, na lokaciji sadašnjeg otvorenog sportskog terena za odbojku i rukomet.

Povreda košarkaša

Dvorana Veliki park otvorena je pre trideset i tri godine. Pažnju javnosti na alarmantno stanje bezbednosti, zbog dotrajalog parketa, skrenula je proletos, kad je jedan košarkaš užičke Sobode, tokom treninga, zadobio povredu. On se okliznuo i pao, oštar deo parketa zario mu se u leđa, a tragične posledice su izbegnute spletom srećnih okolnosti. Taj događaj inicirao je zamenu parketa, pa su tokom poslednje predizborne kampanje u Užicu finansijsku pomoćnajavili ministri prosvete, infrastrukture i omladine i sporta u bivšoj Vladi Srbije.