Prema zvaničnim procenama somborska fabrika hrane Panonka vredi 36 miliona evra, a na drugoj aukciji, u decembru, početna cena bila je 5,3 miliona evra, za 2,7 miliona evra niže nego na prvoj aukciji, ali nije bilo zainteresovanih kupaca. Obistinile su se crne slutnje Somboraca da ovaj nekadašnji gigant nema prođu, a pesimisti su dobili još jednu potvrdu jer u ovoj izbornoj kampanji niko nije pomenuo Panonku.
Pre dve i po godine nije bilo političara koji u svoj izborni program nije uneo fabriku hrane. Najavljivani su, ponekad kao gotova stvar, kupci iz Rusije, Španije, Italije, domaći tajkuni. Jedino je Kompanija Rodić MB početkom 2005. godine pokazala zainteresovanost za somborsku fabriku, nestandardno veliki objekat za preradu mesa i povrća, a jedan od predloga bio je da se relaksiraju dugovi, a na tome se sve i završilo. Panonka, naime, još iz vremena izgradnje, koja je trajala oko sedam godina, vuče dug od četiri miliona evra, na šta treba dodati još dva miliona evra dubioze iz kasnijeg perioda. Dugovi, ali i potrebna pozamašna ulaganja, oko dva miliona evra, glavni su kamen spoticanja, pa niko od potencijalnih kupaca i ne dolazi po dokumentaciju fabrike, ili u njeno razgledanje.
Država je vlasnik 72 odsto kapitala, pa će se Agencija za privatizaciju najviše pitati za sledeće korake. Moguća je, ako bude zainteresovanih kupaca, nova aukcijska ponuda, stečaj, a na kraju, čega se Somborci najviše pribojavaju, bankrot. Danas je u fabrici zaposleno 130 radnika. Proizvodni pogon se prostire na 17.000 kvadratnih metara, linija klanja i upravna zgrada imaju po 900 kvadrata, hladnjača 11.500 kvadratnih metara, odnosno može da uskladišti 10.000 tona proizvoda. Panonka ima još jednu klanicu (stari Somes) za klanje svinja i junadi, a svemu tome preti neslavan kraj. Stepenište prema upravnoj zgradi već je polomljeno, lopovi, navodno, odvoze neke betonske elemente.